De ce să mănânci mai des castraveţi

2 jpg jpeg

Suntem convinşi de faptul că obişnuieşti să consumi măcar ocazional castravetele, fie că îl adaugi în salate fie că îl adaugi în sucuri sau smoothie-uri, însă tu ştii care sunt realele avantaje pe care acesta ţi le pune la dispoziţie?

Potrivit site-ul LiveScience castravetele joacă un rol vital în menţinerea sănătăţii tale, de la tratamente cosmetice până la protecţia organismului faţă de factorii cancerigeni.

Şi asta datorită substanţelor benefice pe care aceştia le conţin, lignani, curcubitacine care lucrează cu bacteriile din tractul digestiv pentru a stimula formarea unor substanţe ce reduc apariţia anumitor tipuri de cancer.

Secretul pielii frumoase

2 jpg jpeg

Uită de cearcăne aplicând felii de castravete sub ochi, şi vei observa cum pielea din zona respectivă se va calma, pungile se vor reduce şi pielea va deveni mai luminoasă.

Taie felii subţiri de castravete şi lasă-le să acţioneze până la 15 minute apoi clăteşte cu apă călduţă şi aplică o cremă intens hidratantă.

Potrivit unui studiu făcut de specialiştii de la Centrul Medical al Universităţii Maryland s-a constatat că vitamina K este foarte importantă pentru sănătatea oaselor, iar castraveţii se bucură de această vitamină din plin.

Astfel că 2-3 castraveţi consumaţi zilnic vor contribui substanţial la sănătatea articulaţiilor şi oaselor tale evitând astfel riscul de fractură.

Află de ce se recomadă să bei zilnic apă cu castraveţi AICI

Bogaţi în potasiu, buni pentru inimă

2 jpg jpeg

Potasiul ajută sistemul cardiovascular să funcţioneze în parametri optimi, astfel că un consum regulat de castraveţi, dar şi de alte produse bogate în potasiu îţi vor oferi un risc mai scăzut de a te confrunta cu boli acrdiace.

În plus, castraveţii contribuie şi la reducerea hipertensiunii arteriale.

Au grijă de silueta ta

Datorită conţinutului mare atât de apă cât şi de fibre, îţi vor asigura un tranzit bun şi te vor feri de neplăcerile constipaţiei. Castraveţii fermentaţi oferă o sursă bună de probiotice, extrem de benefice tranzitului intestinal.

În plus,flavonoidele din componenţa lor protejează celulele nervoase şi ajută la îmbunătăţirea memoriei, ferindu-te în felul acesta de apariţia maladiei Alzheimer.

Conţin puţine calorii, astfel că devin gustarea perfectă alături de humus, o sursă bună de proteine.

Poţi să îi consumi în sucuri, salate, fresh-uri, în combinaţie cu iaurt sau chiar în apă.