Secretul castraveţilor muraţi de vară. Câtă sare foloseşti

1 muraturi jpg jpeg

Uşor de pregătit, castraveţii muraţi de vară însoţesc multe preparate culinare, de la fasole la friptură sau mâncare de cartofi.

Reţeta castraveţilor muraţi de vară o regăsim în cartea renumitului gastronom Radu Anton Roman, „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (editura Paideia).

Potrivit autorului, principala condiţie este să fie aleşi castraveţi proaspeţi. De asemenea, castraveţii trebuie să fie tari, mici, lucioşi şi să respire sănătate şi tinereţe.

Ingrediente:

5 kg castraveciori 

sare, 2 linguri la 1 litru zeamă 

2 căpăţăni de usturoi 

mărar uscat, crengi  

Mod de preparare:

Castraveciorii se potrivesc în borcan (unii le taie capetele, să se mureze mai repede) cu căţei de usturoi pe ici pe colo, şi se căpăcesc cu crengi de mărar. Apa cu sare se pune la fiert, şi, după ce a clocotit câteva minute, se lasă să se limpezească. Se toarnă zeama, un pic răcită, şi se leagă borcanul.

Veyi și: La ce alimente a renunţat Dragoş Pătraru. „Sunt dezastru pentru sănătate”