Ce alimente să consumi ca să scapi de grăsimea de pe burtă

Câteva schimbări benefice te vor ajuta să scapi de kilogramele în plus și, mai ales, de grăsimea depusă pe abdomen. Pentru acest lucru, mizează pe aceste alimente sățioase care elimină țesutul adipos!

talie jpg

Regimurile de slăbit pun, în general, accentul pe legume și fructe proaspete, pentru că, în afară de faptul că sunt pline de fibre, vitamine și minerale, au și puține calorii. Este bine să pui accentul pe alimentele care stimulează digestia, accelerează metabolismul, combat balonarea și oferă sațietate, toate acestea ducând către un abdomen plat și o talie subțire.

Castravete

Pentru a obține un abdomen plat, este bine să consumi castraveți, din mai multe motive. În primul rând, conțin apă din belșug și au puține calorii. Concret, 100 g de castraveți tăiați felii au doar 16 calorii, ceea ce înseamnă că pot fi consumați fără grijă. În al doilea rând, castraveții au în compoziție quercetină, un antioxidant care reduce balonarea.

Citeşte şi: Cancer: Jumătate din decese produse de 3 cauze banale

Linte

Consumul de linte ajută la slăbit, deoarece aceată leguminoasă conţine proteine, fibre și fier, care cresc sațietatea și susțin buna funcționare a metabolismului. O poți consuma în salate sau în diverse mâncăruri. Ideal este să o combini cu proteine slabe, din punct de vedere caloric, precum peștele alb.  

Banane

Când ai poftă de o gustare, alege o banană! Acest fruct conține fibre și carbohidrați pe care organismul îi digeră lent, ceea ce înseamnă că te vei simți sătul. De asemenea, amidonul rezistent din compoziția bananei aceelerează metabolismul, iar potasiul ajută la refacerea musculară după efort fizic. În procesul de slăbit, ideal este să mănânci 1 banană medie, pe zi.

Fenicul

Oamenii consumă de secole fenicul pentru că îmbunătățește digestia, ameliorează spasmele gastrointestinale și reduce balonarea. În plus, feniculul conține și fibre, care oferă sațietate, previn pofta de alimente nesănătoase și mâncatul în exces. Poți să consumi fenicul crud, în salate, în smoothie-uri sau gătit. Dacă îți dorești să scapi rapid de balonare, îți recomandăm să bei ceai de fenicul.

Ardei iute

Alimentele picante, cum ar fi ardeiul iute, accelerează metabolismul, datorită conținutului de capsaicină, ingredientul activ care îi conferă gustul specific. Studiile susțin că persoanele care consumă alimente bogate în capsaicină sunt mai puțin tentate să mănânce grăsimi, precum și alimente sărate și dulci. Adaugă ardei iute în salate sau cosumă-l ca atare!

Iaurt grecesc

Cu multe nutrimente, grăsimi sănătoase și puține calorii, iaurtul grecesc are toate calitățile care te vor ajuta în procesul de slăbit. Acest tip de iaurt este bogat în proteine, care controlează apetitul și conferă sațietate (1 porție de iaurt oferă până la 17 g de proteine, aproape de trei ori mai mult decât un ou). În plus, acesta conține probiotice, care echilibrează microflora intestinală și previn balonarea.

Ghimbir

Grație compușilor activi, ghimbirul te ajută să ai un abdomen plat, deoarece susține digestia. Această rădăcinoasă este benefică pentru tranzitul intestinal, fiind un remediu util în balonare. O modalitate ușoară de a-l include în dietă este să faci ceai de ghimbir, dintr-o jumătate de linguriță de ghimbir măcinat sau proaspăt ras, la 1 cană cu apă fierbinte.

INFO

Fulgii de ovăz conţin fibre și proteine şin induc sațietatea. Doar ½ cană de ovăz negătit conține cel puțin 4 g de fibre și doar 150 de calorii.