Are cafeaua efect afrodisiac? Medicul explică

image

La fel ca şi ciocolata neagră și stridiile, cafeaua este renumită pentru proprietățile sale afrodisiace. Un medic bitanic oferă câteva explicaţii legate de acest subiect.

Cu toate că nu prea există studii de specialitate despre potenţialul afrodisiac al hranei, unele alimente au reputaţia de a creşte sau de a stimula dorinţa sexuală şi de a uşura obţinerea orgasmului.

Însă cât adevăr se ascunde în spatele acestui lucru? Dr. Karan Rajan (un chirurg britanic din cadrul Serviciului Național de Sănătate, foarte activ pe TikTok și YouTube) a analizat această întrebare spinoasă.

„La doze mici, cofeina are, în principal, efect vasoconstrictor, ceea ce înseamnă că reduce diametrul vaselor de sânge”, spune medicul citat de topsante.com. „Pe de altă parte, la doze mari, cofeina este un vasodilatator: lărgește vasele de sânge, ceea ce crește fluxul sanguin”, afirmă specialistul.

Vezi şi: Câtă cafea poţi bea pe zi dacă ai hipertensiune

Poate avea efect stimulant

Cofeina stimulează circulația sângelui în special la nivelul organelor genitale. După cum explică medicul britanic, „cu cât circulația sanguină este mai crescută, cu atât organele genitale sunt mai bine irigate și oxigenate şi cu atât este mai probabil să simți plăcere sau chiar să ajungi la orgasm în timpul actului sexual”.

Putem deci concluziona despre cafea că este un afrodisiac? Nu chiar. Pentru că, așa cum subliniază dr. Karan Rajan, „până în prezent, nicio cercetare asupra oamenilor nu a demonstrat această proprietate”. În cazul studiilor efectuate pe cobai în 2005, s-a observat o legătură între consumul de cafea și „motivația sexuală”, în special la femele.

„Cafeaua poate nu este un afrodisiac: este, totuși, un stimulent”, concluzionează medicul britanic. Iar a bea o ceașcă de espresso înainte de un contact sexual este o experiență bună de încercat acasă, crede specialistul.

Vezi şi: Acesta este cel mai bun moment al zilei pentru a bea cafea

3 simptome care îți arată că bei prea multă cafea