3 simptome care ├«╚Ťi arat─â c─â bei prea mult─â cafea

Cafeaua este bogat─â ├«n antioxidan╚Ťi ╚Öi ├«╚Ťi poate ascu╚Ťi sim╚Ťurile ├«n dimine╚Ťile ├«n care ai nevoie s─â te sim╚Ťi ├«n form─â, dar excesul poate fi nociv. Afl─â care sunt semnele pe care ╚Ťi le ofer─â organismul pentru a ├«n╚Ťelege c─â ai b─âut destul─â.

Sim╚Ťi anxietate

za╚Ť de cafea frumuse╚Ťe pixabay

├Äncepi s─â ai tot felul de griji legate de orice, la scut timp de c├ónd ai b─âut cafeaua? Nu degeaba, Institutul de S─ân─âtatea Mintal─â din SUA recomand─â ca persoanele care sufer─â de anxietate s─â nu bea cafea pentru c─â aceasta le accentueaz─â simptomele ╚Öi le agraveaz─â condi╚Ťia. Se ├«nt├ómpl─â acest lucru prin dou─â tipuri de efecte: le stric─â somnul, fapt care le cre╚Öte solicitarea psihic─â ╚Öi agraveaz─â orice simptom din zona psihiatric─â, sau prin faptul c─â genereaz─â agita╚Ťie, adica stres. Un studiu publicat ├«n revista de Medicin─â Psihosomatic─â, realizat pe un e╚Öantion de 25 de b─ârba╚Ťi, care au primit doze moderate de cafein─â sau placebo, ├«nainte de un eveniment stresant a relevat faptul c─â, cei care au b─âut cafea au avut tensiune ridicat─â ╚Öi un nivel de stres dublu, m─âsurat ├«n hormoni de stres, comparativ cu cei care nu au b─âut cafea, ci placebo.

Dureri de burt─â

Poate crezi c─â sursa crampelor, ap─ârute la scurt timp dup─â ce bei cafea, are alt─â surs─â. Pentru cei cu stomac sensibil, vinovat─â poate fi chiar delicioasa cafea. Studiile au ar─âtat c─â anumi╚Ťi compu╚Öi din aceast─â b─âutur─â stimuleaz─â secre╚Ťia de suc gastric ╚Öi, din acest motiv, ├«╚Ťi cre╚Öte nivelul de aciditate din stomac. Crampele dureroase pot ap─ârea mai ales dac─â este consumat─â pe stomacul gol deoarece provoac─â inflama╚Ťii, agrav├ónd afec╚Ťiuni precum gastrita, refluxul gastroesofagian ╚Öi ulcerul. De aceea, este necesar─â modera╚Ťie pentru persoanele cu sensibilitate ╚Öi, desigur, cafeaua la finalul micului-dejun.

├Ä╚Ťi bubuie inima

Sim╚Ťi c─â inima o ia razna ╚Öi ├«╚Ťi sare din piept. Po╚Ťi resim╚Ťi papita╚Ťii, ame╚Ťeal─â ╚Öi po╚Ťi chiar ╚Öi s─â le╚Öni dac─â bei prea mult─â cafea pe fond de oboseal─â, consum de nicotin─â ╚Öi alcool. Din acest motiv, mul╚Ťi medici recomand─â modera╚Ťie, iar al╚Ťii chiar interzic consumul de cafea, persoanelor care au experimentat ├«n diverse contexte probleme la nivelul inimii, precum palpita╚Ťiile.

Cite╚Öte ╚Öi Ce se ├«nt├ómpl─â ├«n corpul t─âu dac─â te ab╚Ťii s─â tragi v├ónturi?