Nu mai arunca pliculeţele de silicagel. Iată cum le poţi folosi!

S-ar putea să fii tentat să arunci săculeții de silicagel pe care îi găsești în cutiile anumitor produse  achiziționate. Folosește-i inteligent și scapă de multe probleme!

image

Silicagelul sau gelul de silice este un material granular, care se folosește ca agent de uscare. De obicei, îl găsim sub forma unor mărgele, care se află în interiorul unui săculeț sau a unui plic mic, fiind capabile să absoarbă umezeala și condensul. Săculeții de silicagel sunt întâlniți în diferite produse - de la pachete cu medicamente, la cutii cu pantofi și condimente.

Îți salvează telefonul

Dacă ai scăpat telefonul în apă, săculeții de silicagel te vor ajuta să îl salvezi. Pentru a-l usca, umple un bol cu silicagel și pune telefonul în el, astfel încât acesta să fie acoperit complet. Așteaptă 24 de ore, înainte să repornești telefonul.

Vezi şi: Iată ce mai poţi face cu apa de gură! Trucuri pe care nu le ştiai

Lamele de ras nu vor mai rugini

Depozitarea lamelor de ras într-un mediu umed duce la deteriorarea acestora, însă dacă le vei pune împreună cu săculeți de silicagel într-un recipient, acest lucru nu se va mai întâmpla. Într-un bol de plastic, pune 4-5 săculeți, iar după ce ai folosit lama, usucă excesul de apă și pune-o în bol.

Vezi şi: Sfaturi pentru a prelungi culorile hainelor. Trucuri uşor de pus în practică

Protejează documentele

Pentru a-ți proteja documentele importante, așa cum sunt certificatele de naștere, pune-le pe fiecare în parte într-o folie de plastic, adaugă câte un săculeț de silicagel și depozitează-le într-o cutie. Pune astfel de săculeți și în cutia în care păstrezi fotografiile, iar acestea nu se vor mai deteriora.

Păstrează bijuteriile intacte

Bijuteriile pot fi predispuse la rugină, din cauza excesului de umiditate. Pune 1-2 săculeți cu silicagel în cutia cu bijuterii și protejează-le de deteriorare. Reține că aceste mărgele pot fi toxice pentru organism, așa că trebuie să le depozitezi departe de locurile unde pot să ajungă copiii sau animalele.

Vezi şi: Cum redai strălucirea bijuteriilor