Se poate folosi uleiul de măsline ca lubrifiant în timpul contactelor intime?

Datorită plusului adăugat alimentelor, până la bebenficiile aduse îngrijirii pielii, uleiul de măsline și-a găsit mulți fani. Dar este sigur să folosiți ulei de măsline pentru a trata uscăciunea vaginală?

Fie că este vorba despre piele uscată sau păr gras, avem tendința de a încerca mai întâi diferite remedii casnice. Așa se întâmplă și cu lubrifianții naturali pentru uscăciunea vaginală.

vagin shutter jpeg

Uscăciunea vaginală poate crea disconfort în timpul actului sexual. Foto: Shutterstock

Ei bine, uleiul de măsline face minuni pe pielea uscată, deoarece te poate ajuta să menții pielea hidratată. Dar poate fi o soluție sigură și pentru uscăciunea vaginală, se întrebă specialiștii de la Health Shots?

Ce este uscăciunea vaginală?

La fel ca fața și brațele, vaginul poate fi deshidratat, însă situația este puțin mai specială. Dr. Rujul Jhaverispune că uscăciunea vaginală se referă la o afecțiune în care vaginul nu are o umiditate adecvată. Când există mai puțină umiditate se va simți uscat, va da mâncărime și disconfort. Este o problemă destul de comună cu care se confruntă femeile, în special în timpul menopauzei sau când alăptează.

Cauzele sunt diverse

Modificările hormonale în timpul menopauzei sau alăptării pot duce la uscăciune vaginală, dar cauzele nu se termină aici. Există și alte cauze ale uscăciunii vaginale:

• Anumite medicamente, cum ar fi antihistaminice sau medicamente pentru chimioterapie

• Tulburări autoimune

• Fumatul

• Anumite produse de igienă

• Proceduri medicale precum radioterapia sau intervenția chirurgicală

Beneficiile generale ale uleiului de măsline

Uleiul de măsline, care este o grăsime sănătoasă, este bogat în antioxidanți și compuși antiinflamatori. Poate fi folosit la gătit, ca sos pentru salată sau ca tratament topic pentru pielea și părul uscat, spune expertul.

Este uleiul o soluție?

Uleiul de măsline este un lubrifiant natural pe care unele femei îl folosesc pentru a atenua uscăciunea vaginală, spune expertul. Deși poate fi util pentru unii, este important să reții că utilizarea oricărui produs pe bază de ulei în vagin poate crește riscul de infecție. Așadar, dr. Jhaveri te sfătuiește să nu-l folosești pentru uscăciunea vaginală.

Produsele pe bază de ulei pot provoca uneori iritații și reacții alergice și pot perturba echilibrul natural al pH-ului vaginului, ducând la infecții. De asemenea, utilizarea produselor pe bază de ulei, inclusiv uleiul de măsline, poate descompune prezervativele din latex. Acest lucru, la rândul său, va crește riscul de infecții cu transmitere sexuală și de sarcină neplanificată.

Dacă ai uscăciune vaginală persistentă, cel mai bine este să discuți cu un medic pentru evaluare. Un medic poate ajuta la identificarea cauzei care stă la baza simptomelor și îți poate recomanda opțiuni de tratament adecvate.

Pentru a reduce uscaciunea vaginala, bead oi litri de lichide pe zi și:  

• Evită săpunurile dure și produsele de igienă intima cu parfum

• Folosește un lubrifiant pe bază de apă în timpul actului sexual

• Evită dușurile vaginale, ceea ce înseamnă spălarea vaginului cu apă alte amestecuri

• Consultă un medic cu privire la terapia hormonală sau alte opțiuni de tratament.

Citește șii Rețetă naturistă contra constipației