Iată ce mai poţi face cu apa de gură! Trucuri pe care nu le ştiai

Parte din rutina corectă de îngrijire a cavităţii bucale, apa de gură poate fi folosită şi în alte moduri la care probabil nu te-ai gândit.

image

Remediu pentru ciuperca piciorului

Dacă observi semne ale unor infecţii fungice la picioare (roşeaţă, mâncărime), poţi încearca următorul remediu! Prepară o soluţie din cantităţi egale de apă de gură şi oţet alb, pe care o aplici cu ajutorul unui tampon de vată pe zona afectată. Repetă acest gest de 2-3 ori pe zi.

Este bine de ştiut că baia cu apă de gură poate ameliora picioarele obosite. Pune 1 cană cu apă de gură într-un lighean umplut cu apă călduţă în care menţii picioarele o jumătate de oră şi bucură-te de efectul răcoritor. În plus, apa de gură ajută şi la anihilarea germenilor.

Înlocuitor pentru dezinfectant sau deodorant

Dacă ţi s-a terminat dezinfectantul de mâini, pe poţi baza pe apa de gură. În acest caz, este indicată cea pe bază de alcool, pe care o torni într-un recipient de tip spray şi foloseşti la nevoie.

În cazul în care ţi s-a terminat deodorantul sau antiperspirantul sau pur şi simplu nu îl ai la îndemână, poţi folosi apa de gură. Aplic-o la subraţ cu un tampon de vată. Nu folosi acest truc dacă ai răni sau ulceraţii la subraţ.

Citeşte şi: Sfaturi pentru a prelungi culorile hainelor. Trucuri uşor de pus în practică

Igienizează toaleta

Există o modalitate mai puţin toxică de a curăţa şi igieniza vasul de toaletă. Toarnă apă de gură în vasul de toaletă, mai exact pe pereţii acestuia şi aşteaptă 30 de minute. Apoi, foloseşte peria şi curăţă, la fel cum faci cu produsele destinate curăţării şi igienizării toaletei.

Alte utilizări inedite

* Apa de gură turnată în cuva maşinii de spălat ajută la dezinfectarea acesteia. Pentru acest lucru, ai nevoie de 1 cană cu apă de gură.

* Aplicată pe coşurile de pe piele, apa de gură ajută la uscarea acestora.* Dacă te confrunţi cu mătreaţa, iată ce ai putea folosi pentru a remedia problema! Amestecă un căpăcel de apă de gură cu o cantitate egală cu apă şi aplică soluţia obţinută pe scalp şi lasă câteva minute. Apoi, spală părul ca de obicei.

* Pentru că are acţiune astringentă, apa de gură poate fi folosită ocazional şi ca loţiune tonică pentru ten.