Nu despacheta bagajele imediat ce te-ai întors din concediu! Iată de ce!

concediu jpg

Specialiştii recomandă celor care revin dintr-o călătorie să nu îşi despacheteze bagajele imediat ce se întorc acasă, pentru a preveni infestarea cu ploşniţe.

Musafirii nedoriţi pot fi aduşi uşor acasă după ce ne întoarcem din concediile în care ne-am cazat la hoteluri sau pensiuni. Ploşniţele găsesc locuri ideale de dezvoltare în astfel de locuri populate, unde se ascund şi se hrănesc cu sângele uman, informează indy100. Din păcate, odată aduse acasă, cu greu se poate scăpa de ele.

Vezi şi: Iată cum arată muşcătura ploşniţei de pat! Te poate pişca de 90 de ori într-o singură noapte!

La hotel, bagajele trebuie ţinute în cadă!

Un risc pentru a preveni aducerea ploşniţelor acasă din concedii este ca acestea să fie pur şi simplu ţinute în cada din hotel sau pensiuni. Este un lucru surprinzător, însă specialiştii spun că ploşniţele evită locurile umede din baie, iar astfel riscul ca aceşti paraziţi să ajungă în bagaje este extrem de mic.

În cazul în care există suspiciunea că locul de cazare este infestat cu ploşniţe, sfatul este să se evite despachetarea valizelor timp de două săptămâni. În această perioadă, ploşniţele ar trebui să fie distruse. Sau, în cazul în care este nevoie de hainele din bagaje, obiectele vestimentare să fie spălate cu cea mai fierbinte apă, pentru ca ploşniţele şi ouăle lor să fie distruse.

Mai poate fi util, pentru a nu risca să aducem acasă ploşniţele, să folosim un spray special.

Pentru a ne feri bagajele și hainele de ploşnitele de pat în timpul călătoriilor, putem folosi saci de plastic sigilați sau huse speciale pentru bagaje. Este indicat să nu lăsăm hainele sau alte obiecte pe pat sau pe podele, unde pot fi expuse la ploşniţele de pat. Se recomandă şi verificarea lenjeriilor și saltealei pentru pete de sânge sau excremente.

În general, când alegem un hotel sau o pensiune, este bine să citim şi recenziile despre ele, pentru că este posibil ca printre acestea să existe şi comentarii legate de prezenţa ploşniţelor de pat.