Acest ulei esenţial te poate scăpa de ploşniţe! Cum trebuie folosit

image

Ploşniţele tind să detroneze gândacii de bucătărie în topul insectelor nedorite din locuinţe. Mai mult, există chiar invazii cu ploşniţe în marile oraşe.

Ploşniţele îşi găsesc, din păcate, cu mare uşurinţă locuri unde să se ascundă în casă. Nu numai saltelele de pat, ci şi tocurile uşilor, plintele şi chiar prizele sunt locurile unde aceste insecte atât de nedorite se pot adăposti şi înmulţi cu mare uşurinţă.

Marea problemă cu ploşniţele este dificultatea de a le elimina, pentru că sunt foarte mici şi greu de observat. Preventiv, dar şi dacă au observat mici pişcături, în grup, pe piele, este bine să acţionezi imediat. Spală lenjeriile de pat la 60 de grage Celsius şi aspiră bine locurile în care ploşniţele s-ar putea ascunde.

Foloseşte ulei esenţial de tea tree!

Există mirosuri precum cele ale unor uleiuri esenţiale pe care ploșnițele de pat le detestă și utilizarea acestora poate ajuta la rezolvarea problemelor legate de ploşniţe.

Unul dintre mirosurile care dăunează ploşniţelor este cel al uleiului esenţial de tea trea sau arbore de ceai. Acesta este folosit în numeroase probleme de piele şi nu numai. Are efect antiseptic şi poate fi folosit pentru dezinfectarea mâinilor. Acest ulei esențial este cunoscut pentru acţiunea benefică în acnee, dar poate fi și o soluție bună contra ploșnițelor. Uleiul de arbore de ceai ajută la respingerea cu succes a ploșnițelor, deoarece mirosul încurajează acest dăunător să părăsească zona. Odată ce îl simt, vor fugi instantaneu.  

Pulverizează ulei esenţial de tea tree acolo unde s-ar putea ascunde ploşniţele. Acest ulei poate fi folosit şi pentru calmarea muşcăturilor de ploşniţă şi pentru dezinfectarea zonei. Şi uleiul de lavandă poate dăuna ploşniţelor. În plus, uleiul de lavandă este benefic şi pentru inducerea somnului.

Poţi scăpa cu uşurinţă de ploşniţele de pat dacă pulverizezi spaţiul invadat cu soluţie din 1 parte apă şi 3 părţi uleiuri din cedru, cuişoare, arbore de ceai, de portocală sau de lavandă.  

Vezi şi: Uleiul din arbore de ceai, leacul bolilor de piele. Cum se foloseşte