Așa scapi rapid de ploșnițele de pat! Ce trebuie să faci

Odată ce ai identificat și izolat toate zonele infestate, poți combina tratamente chimice și nechimice pentru a ucide insectele.

Ploșnițele de pat au 5 milimetri în diametru, sunt rezistente și se reproduc rapid. O femela poate depune 500 de ouă în timpul vieții.

plosnite de pat jpg

Ploșnițele de pat sunt rezistente și se pot ascunde în fisurile din mobilier. 

Nu este deloc surprinzător că aceste minuscule insecte pot provoca atât de multe probleme dacă ajung în pat și mușcăturile lor lasă urme roșii pe piele și produc mâncărimi pe tot corpul.

Poți scăpa de ploșnițe singur?

Pasul 1: Identifică toate zonele infestate

Dacă ai ploșnițe, este foarte important să le găsești devreme, înainte de a se reproduce. Este mult mai ușor și mai ieftin să tratezi o infestare mică decât una mare. Dar infestările mai mici pot fi mai greu de detectat. Corpurile mici și înguste ale ploșnițelor de pat le permit să se strecoare în locuri minuscule, cum ar fi cusăturile unei saltele sau ale canapelei și în faldurile draperiilor.

De asemenea, caută-le:

·      lângă etichetele saltelei

·      în crăpături în cadrul patului și tăblia patului

·      în plinte

·      între pernele de canapea

·      în îmbinările mobilei

·      în interiorul prizelor electrice

·      sub tapetul dezlipit

·      sub tablouri și postere de pe pereți

·      în cusătura unde tapetul și tavanul se întâlnesc

Folosește o lanternă și o lupă pentru a parcurge toate aceste zone.

Semne că ai ploșnițe pot fi următoarele:

·      ploșnițe vii, care sunt roșiatice și alungite

·      pete întunecate, care sunt excremente de ploșnițe

·      pete roșiatice pe saltea, de la insecte care au fost zdrobite

·      ouă mici și galben pal, coji de ouă și piei gălbui pe care le aruncă ploșnițele tinere.

Pasul 2: Izolează infestarea

Odată ce știi că ai ploșnițe, trebuie să le ții sub control pentru a putea scăpa de ele. O modalitate rapidă și ușoară de a prinde ploșnițele este cu aspiratorul. Treci cu  aspiratorul peste orice posibile ascunzișuri.

Aceastea includ:

·      pat

·      dulap

·      covoare

·      electronice, cum ar fi televizoarele

Sigilează apoi conținutul aspirat într-o pungă de plastic și aruncă-l. Apoi curăță bine aspiratorul.

Sigilează toate lenjeriile și hainele afectate în pungi de plastic și lasă-le ața până când le poți spăla. Apoi puneți-le la cea mai ridicată temperatură posibilă într-o mașină de spălat și apoi la uscător. Dacă un articol nu poate fi spălat, puneți-l în uscător timp de 30 de minute la cea mai mare înaltă temperatură.

Orice lucru care nu poate curățat în mașina de spălat și uscător trebuie pus într-o pungă de plastic și lăsat acolo câteva luni, dacă este posibil, pentru a te asigura că toate insectele mor.

Dacă nu poți curăța mobila, arunc-o.

Pasul 3: Tratamentul împotriva ploșnițelor

Asigură-te  că toate lenjeriile, covoarele, draperiile, îmbrăcămintea și alte ascunzători pentru ploșnițe au fost curățate sau aruncate. Ia cărți, reviste, haine și orice altceva pentru că este important să arunci tot ce poți.

Nu muta obiectele dintr-o cameră infestată într-una curate.

În cele din urmă, mută patul la cel puțin 15 cm distanță de perete, astfel încât ploșnițele să nu se cațere pe el.

Poți încerca să elimini ploșnițele fără substanțe chimice. Aceste insecte sunt destul de ușor de ucis cu căldură mare 46,11 ° C. sau cu frig, la 0 ° C.

Iată câteva modalități de a trata ploșnițele folosind aceste metode:

Spălă lenjeria de pat și hainele în apă fierbinte timp de 30 de minute. Apoi pune-le într-un loc uscat la cea mai mare setare de căldură, timp de 30 de minute.

Utilizează un vaporizator pe saltele, canapele și alte locuri unde se ascund ploșnițele.

După ce ai curățat toate ploșnițele vizibile, fă zona inospitalieră pentru restul lor. Pune huse rezistente la ploșnițe peste saltea și dacă aceste metode nu omoară toate insectele, poate fi necesar să încerci să le ucizi cu un insecticid, deoarece insecticidele te pot ajuta să scăpai de ploșnițe de pat.

Pasul 5: Cum previi reinfestarea?

Ploșnițele de pat se extermină greu. Verifică zonele infestate aproximativ o dată la 7 zile pentru semne de activitate și actionează cu insecticide dacă este nevoie.

Ploșnițele sunt creaturi rezistente. Tocmai când crezi că le-ai șters, s-ar putea să apară iar și dacă nu reușești singur, va trebui să aplezi la un exterminator profesionist.

Pasul 6: Implică profesioniștii

Companiile de combatere a dăunătorilor au avantajul de a folosi substanțe chimice și alte tratamente care nu vă sunt disponibile în comerț. Au insecticide care ucid ploșnițele la contact și care rămân în interiorul mobilierului și crapăturilor pentru a ucide ploșnițele pe termen lung.

Companiile de combatere a dăunătorilor pot folosi, de asemenea, tratamente termice pentru întreaga cameră. Ei aduc echipamente speciale care încălzește camera la o temperatură între 57,22 și 62,78 ° C, suficient de mari pentru a ucide ploșnițele.

Tratamentele profesionale necesită două până la trei aplicări pentru a începe să funcționeze. După fiecare tratament, este posibil să fii nevoit să stai în afara camerelor tratate câteva ore până când insecticidele s-au uscat.

Pasul 7: Ține ploșnițele afară

Odată ce ploșnițele au dispărut, curăță orice dezordine. Nu lăsa hârtii, reviste, haine sau alte obiecte pe podea. Aspiră și spală des lenjeria de pat, mobilierul, draperiile și covoarele.

Sigilează crăpăturile din jurul prizelor de lumină, plintelor și prizelor electrice, astfel încât ploșnițele să nu se strecoare.

Verifică dacă există ploșnițe în camerele de hotel atunci când călătoriești, pentru a evita să le aduci acasă.

Sursa: HealthLine.com