Moduri ingenioase în care poţi refolosi pliculeţele de ceai. Nu te aşteptai!

Dacă ai impresia că pliculeţele de ceai sunt de unică folosinţă, află că nu este aşa. După ce le-ai folosit pentru a-ţi prepara ceai, acestea pot avea mai multe întrebuinţări în gospodărie şi îngrijire la care probabil nu te-ai gândit.

image

Sunt pliculeţele de ceai reciclabile? Cu siguranţă, da. După ce le-ai ultilizat pentru infuzarea ceaiului, acestea pot fi refolosite în diverse moduri şi te pot ajuta să rezolvi câteva neplăceri legate din locuinţă şi nu numai.

Curăţă ecranul calculatorului

Ecranul computerului sau al laptopului se murdăreşte de praf sau de urme şi ştim bine asta cu toţii. Pentru a-l face ca nou, foloseşte un pliculeţ de ceai uşor umed, cu care ştergi ecranul. Apoi, ştergi cu o cârpă de microfibră şi obţii un ecran curat, potrivit santeplusmag.fr.

Îngrăşământ pentru plante

Plantele conţinute în pliculeţele de ceai sunt bogate în nutrienţi, motiv pentru care pot fi folosite ca îngrăşământ natural pentru plante. Pentru aceasta, îndepărtează materialul săculeţului şi pui conţinutul direct în solul în care se află planta, fie că este vorba despre cele de apartament, fie de cele din grădină. Apoi, uzi planta.

Odorizant natural

Mirosurile neplăcute în casă sunt o problemă cu care toţi ne confruntăm.

- În cazul în care mirosul provine de la gunoi, goleşte conţinutul pliculeţului de ceai în găleata de gunoi.

- Dacă mirosul neplăcut provine din frigider, pune un pliculeţ de ceai folosit sau mai multe pe o farfurie mică şi menţine înăuntru până scapi de sursa care îl provoacă.

- Frunzele uscate de ceai din pliculeţe pot fi puse şi în litiera pisicii, pentru acelaşi scop: îndepărtarea mirosurilor dezagreabile.

Absorb umezeala

Pliculeţe de ceai pot absorbi nu numai mirosurilor neplăcute, ci şi umezeala. Foloseşte pliculeţe de ceai folosite şi uscate în locuri unde umezeala este crescută (cum ar fi în baie sau în dormitor).

Parfumează discret dulapul de haine

O altă modalitate inedită prin care poţi refolosi pliculeţele de ceai este să le adaugi când sunt uscate în şifonier sau în dulapuri. Vor emana un miros plăcut şi, în plus, pot oferi protecţie contra moliilor.

Revitalizează părul

Pentru a avea un păr strălucitor şi mătăsos nu trebuie să arunci banii pe şampoane sau balsamuri scumpe. Un truc este să adaugi pliculeţele de ceai folosite în apa dintr-un lighean, apoi îţi clăteşti părul cu ea. Astfel, revitalizezi părul şi hrăneşti scalpul.

Deodorizant pentru mâini

Îţi miros mâinile a usturoi sau a peşte? În acest caz, poţi folosi pliculeţele de ceai, pe care le reinfuzezi şi cu soluţia obţinută te speli pe mâini.

Truc pentru ochii obosiţi sau cu cearcăne

Dacă ai ochi obosiţi sau cearcăne, te pot ajuta pliculeţele de ceai refolosite. Pune-le la rece, în frigider, apoi le menţii pe ochii închişi un sfert de oră. Taninurile din ceai favorizează circulaţia sângelui şi reduc umflăturile sau cearcănele.

image