Nu mai arunca periuţa de dinţi folosită! 10 moduri în care o poţi reutiliza

Medicii recomandă schimbarea periuţei de dinţi la fiecare 3 luni sau de fiecare dată când aceasta se deteriorează. Dar cine spune că trebuie să o arunci? Iată 10 moduri în care o poţi refolosi la treburile casei!

image

1. Curăţarea tastaturii poate fi o misiune dificilă. Spaţiile înguste de la tastatură pot fi curăţate eficient cu ajutorul unei periuţe de dinţi pe care nu o mai foloseşti.

2. Pentru a curăţa rosturile de gresie sau faianţă, foloseşte o periuţă de dinţi veche. În acest scop, poţi utiliza apă caldă cu lămâie sau soluţii speciale din comerţ.

3. O utilizare ideală a unei periuţe de dinţi veche este curăţarea bijuteriilor. Pentru acest lucru, înmoaie bijuteriile o jumătate de oră într-o soluţie de săpun de vase lichid şi apă caldă, după care le cureţi cu o periuţă de dinţi cu peri fini.

4.  Murdăria de pe pantofii cu material textil poate fi o provocare. Nu şi dacă foloseşti o periuţă de dinţi veche. Pentru acest lucru, înmoaie o periuţă într-un amestec de 1 linguriţă de detergent lichid la 1 cană cu apă caldă, după care cureţi zonele murdare.

5. Pentru curăţarea spaţiilor dintre elemenţii caloriferului, poţi folosi o periuţă de dinţi veche înmuiată într-un amestec de apă caldă şi detergent.

6. Curăţarea petelor de pe rufe poate fi mai uşoară dacă foloseşti o periuţă de dinţi veche. Aplică soluţie specială pe pată, lasă câteva minute să acţioneze, după care o cureţi cu periuţa. Apoi, fie speli ţesătura de mână, fie la maşină.

7. Spaţiile înguste din bucătărie, fie că este vorba despre electrocasnice sau aragaz, pot fi curăţate mai uşor cu ajutorul unei periuţe de dinţi veche.

8. Merele şi cartofii pot fi curăţate mai uşor dacă foloseşti o periuţă de dinţi pe care nu o mai foloseşti.

9. Spaţiile înguste ale unei răzători pot fi curăţate mai uşor cu ajutorul unei periuţe de dinţi vechi.

10. Petele de pe pereţi pot fi îndepărtate mai uşor dacă foloseşti o periuţă veche de dinţi. De exemplu, urmele de creion de pe un perete pot fi curăţate dacă foloseşti o periuţă de dinţi şi cremă de ras.

Citeşte şi: Orice gospodină adevărată ar trebui să ştie aceste trucuri!