Nu arunca pliculeţele de ceai! Iată cum le poţi folosi!

1 pliculete ceai jpg jpeg

Pentru mulţi, pliculeţele cu plante şi fructe uscate folosite la infuzii şi decocturi sunt de unică folosinţă. Un pliculeţ este egal cu o ceaşcă de ceai, iar apoi este aruncat la gunoi. Descoperă cum poţi reutiliza acest produs.

Adaugă savoare mâncării 

După ce ai preparat ceaiul, poţi folosi punguţa cu plante pentru a da un plus de aromă altor alimente. În timp ce fierbe apa pentru paste sau pentru pilaf, aşază pe o parte a vasului un astfel de pliculeţ de ceai. Lasă-l câteva minute, apoi îndepărtează şi adaugă în apa fierbinte pastele, orezul sau alte boabe. O aromă interesantă mâncării o dau pliculeţele cu ceai de iasomie şi de muşeţel, care merg de minune cu orezul. Pliculeţele cu ceai verde dau savoare deosebită pastelor, iar cele cu scorţişoară fac preparatele cu fulgi de ovăz mai apetisante. 

Soluţie pentru curăţat geamuri 

Ai băut ceaiul parfumat şi ţi-au rămas câteva pliculeţe? Fierbe-le din nou în apă şi apoi pulverizează cu ceaiul diluat geamurile şi ferestrele din casă. Soluţia de ceai curăţă bine şi oglinzile de amprente şi murdărie. Şterge apoi cu o cârpă de bumbac curată, care nu lasă scame. Lichidul este o alternativă la îndemână pentru soluţia degresantă din comerţ. 

Reduc mirosul neplăcut al picioarelor 

Prepară o infuzie din 500 ml de apă fierbinte şi 3-4 pliculeţe de ceai folosite. Stai cu picioarele în apă cel puţin 10 minute şi vei scăpa de mirosul picioarelor, în timp ce pielea devine netedă la atingere. Apa aceasta ajută şi la reducerea senzaţiei de picioare umflate. 

Scade intensitatea durerii dentare 

Până ajungi la medicul stomatolog pentru evaluarea şi tratamentul unui dinte cu probleme, poţi reduce disconfortul cu ajutorul pliculeţelor din amestecuri de ceai negru, scorţişoară, cardamom şi cuişoare. Pune pe zona cu durere un pliculeţ folosit. Nu este un remediu pe termen lung, ci doar o modalitate să suporţi mai uşor disconfortul până ajungi la dentist.