Reutilizează pliculeţele de ceai folosite

1 pliculete de ceai jpg jpeg

După ce ne facem un ceai, scoatem pliculeţul din cană şi, automat, îl aruncăm la gunoi. Ştiai că poţi reutiliza aceste pliculeţe de ceai?

O ceaşcă fierbinte cu ceai într-o dimineaţă răcoroasă sau într-o seară în care te aşezi în fotoliu cu o carte în braţe sunt plăceri nevinovate, care ne dau o stare de bine cu bani puţini. De cele mai multe ori, nu ne gândim a doua oară la pliculeţele de ceai folosite, ci le aruncăm direct în coşul de gunoi. Acestea, însă, se dovedesc utile şi după ce au părăsit ceştile noastre. Iată ce poţi face cu pliculeţele de ceai folosite!

Pun pe fugă mirosurile neplăcute

Ţi se pare că în sertare sau dulapuri este un aer închis? Răspândeşte în ele câteva pliculeţe de ceai folosite şi uscate pentru a absorbi mirosurile mai puţin plăcute. De asemenea, când te descalţi de tenişi sau de ghete, mai ales dacă ai stat mult timp âncălţat, e posibil să rămână în ei un uşor miros. Aruncă în fiecare câte un pliculeţ de ceai uscat şi orice iz de transpiraţie va dispărea până a doua zi.

Readuc strălucirea pierdută părului

Părul tău arată tern şi aspru? Nu ştii ce să-i mai faci pentru a scăpa de aspectul de mătură? Tratează-l şi pe el cu un ceai şi îşi poate recăpăta strălucirea! Adună 4-5 pliculeţe de ceai folosite şi fierbe-le 5 minute în 300 ml de apă. Strecoară ceaiul şi, după ce se mai răceşte, toarnă-l pe scalp şi pe toată lungimea părului. După 10 minute, spală-te cu şamponul tău obişnuit. Repetă clătirea cu ceai de două ori pe săptămână.

Ajută la combaterea pungilor de sub ochi

În loc să arunci de foecare dată pliculeţele de ceai folosite, mai bine fă-ţi un obicei din a le păstra în congelator: vei vedea că dimineaţa îţi vor fi de ajutor. Dacă te trezeşti cu ochii umflaţi şi cu cearcăne, închide ochii şi apasă pe ei 2 pliculeţe congelate, aproximativ 5 minute. Nu doar că îţi vei împrospăta privirea, ci vei pune şi somnul pe fugă.

Energizează pielea feţei

Deşi tratamentele faciale la salon au beneficiile lor, ai de câştigat şi dacă ţi le faci singură, la tine acasă. Aşadar, când îţi faci tratamente pentru faţă la domiciliu, te poţi ajuta şi de pliculeţele de ceai. Fierbe 1 litru de apă şi adaugă 2-3 pliculeţe folosite de ceai de mentă sau muşeţel. Acoperă-ţi capul cu un prosop şi stai deasupra vasului 10 minute, permiţându-le antioxidanţilor din ceai să-ţi tonifice şi hidrateze pielea. În plus, dacă ai puncte negre sau coşuri, le poţi scoate cu un tifon curat după ce porii ţi s-au deschis cu aburii de ceai.

Citeşte mai multe despre reutilizarea pliculeţelor de ceai:

Moduri în care poţi reutiliza pliculeţele de ceai