Vrei un ten mai tânăr? Iată ce te poate ajuta!

Vrei să ai grijă de ten într-un mod natural, fără a investi prea mult în creme? Cu ajutorul uleiurilor și a esențelor din fructe și plante, dar și a argilei, integrate în măști și loțiuni tonice, poți restabili tonusul și elasticitatea pielii.

image

Foto: Shutterstock

1. Uleiul de lămâie

Previne îmbătrânirea pielii, dar este folositor, de asemenea, și în cazul altor probleme de piele, cum ar fi herpesul, pistruii sau cuperoza. În plus, uleiul de lămâie fluidizează sângele și stimulează microcirculația venoasă.

Cum se folosește: diluează 4-6 picături de ulei esențial de lămâie în puțin ulei de macadamia sau de măceșe. Aplică acest amestec pe piele, prin masaj. Dacă preferi, poți amesteca picăturile de ulei cu cremele pe care le folosești ziua sau noaptea.

Contraindicații: Nu se recomandă utilizarea uleiului de lămâie în primele 3 luni de sarcină, dacă alăptezi și nici copiilor sub 5 ani. Nu se aplică înainte de expunerea la soare, deoarece îți poate pigmenta permanent pielea.

2. Uleiul de rodie

Substanța lichidă extrasă din rodii are acțiune antioxidantă, stimulând reînnoirea celulară și favorizând hidratarea. În plus, asigură fermitate pielii și luminează tenul.

Cum se folosește: aplică uleiul de rodie direct pe piele, cu ajutorul degetelor. Acesta îți va relaxa tenul, fără a „traumatiza“ mușchii și va restabili strălucirea naturală a acestuia. După 10 minute, poți îndepărta excesul de ulei cu ajutorul unui șervețel. În plus, este potrivit pentru toate tipurile de piele.

3. Gelul de aloe vera

Are efect energizant și antioxidant și, grație conținutului de vitamine A, C și E, aminoacizi și minerale, gelul de aloe vera poate apariția prematură a ridurilor. De asemenea, la nivelul pielii, are acțiune astringentă, calmantă, regenerantă și hidratantă.

Cum se folosește: gelul se aplică pe piele, ca atare sau adăugat în produsele de îngrijire.

Contraindicații: este recomandat să nu confunzi gelul cu sucul de aloe, care poate fi iritant. Gelul nu trebuie utilizat de femeile gravide, cele care alăptează sau în timpul ciclului menstrual. Este, de asemenea, contraindicat persoanelor care suferă de boli digestive și nu trebuie asociat nici cu diuretice, deoarece poate scădea concentrațiile plasmatice ale potasiului.

4. Extractul de nuci de macadamia

Este bogat în ulei, foarte hidratant pentru piele. Marele avantaj al acestui ulei este faptul că pătrunde cu ușurință în epidermă. În plus, este bogat în minerale (calciu și fosfor), proteine și vitaminele A, B1 și B2. Este potrivit pentru tenul uscat, gras, dar și mixt.

Cum se folosește: aplică uleiul, având grijă să masezi în special zonele afectate sau predispuse la riduri. Lasă-l să acționeze timp de 10 minute, după care poți îndepărta surplusul cu ajutorul unui prosop umed cald, apoi cu unul rece.

5. Uleiul esențial de lemn de trandafir

Este unul extrem de delicat și parfumat, fiind eficient în prevenirea apariției ridurilor. În plus, calmează tensiunea nervoasă și induce o stare de relaxare.

Cum se folosește: amestecă 4-6 picături de ulei esențial de lemn de trandafir cu 2 lingurițe de ulei vegetal și aplică-l pe față.

Contraindicații: nu se recomandă utilizarea lui în primele 3 luni de sarcină și în perioada alăptării.

6. Uleiul esențial de mușcată

Are acțiune antirid, promovează și stimulează sistemul venos și limfatic.

Cum se folosește: uleiul esențial de mușcată poate fi aplicat direct pe piele sau distilat în puțină cremă de îngrijire, dacă este una naturală. Ca să-ți faci propriul serum, torni 10 picături de ulei esențial de mușcată în 20 ml de ulei de măceșe. Serumul se aplică în fiecare noapte, pe piele, înainte de culcare.

Contraindicații: este de evitat în primele 3 luni de sarcină.

Citeşte şi: Cum foloseşti corect fiolele pentru ten

7. Argila

Folosită în compoziția măștilor faciale, argila stimulează microcirculația și reactivează sinteza de colagen. Aplicată pe piele, absoarbe impuritățile. Ulterior, este bine să hidratezi cu o cremă grasă.

Cum se folosește: diluează câteva lingurițe de argilă (pulbere) în apă, urmând instrucțiunile de pe ambalaj. Amestecă bine pentru a obține o pastă fermă, apoi aplic-o pe față, evitând zona ochilor și buzele. După 10 minute, poți îndepărta masca, cu apă călduță. Este suficientă o aplicare pe săptămână.