Simptomul jenant care anunță că te confrunți cu lipsa vitaminei A. Ce semne dă organismul

fund jpg

Mâncărimile în zona anusului îți dau bătăi de cap? Îți e tot mai greu să îți duci la îndeplinire activitatea zilnică? Iată cu ce te poți confrunta! 

În general, nu este nimic care să te îngrigoreze, dar un medic a dezvăluit când ar trebui, de fapt, să îți faci probleme.

Deși este un subiect incomod, Dr Christal Blanchard susține că este mult mai comun decât crezi

„Nu trebuie să îți fie rușine. Strânge informațiile pe care ți le oferă corpul tău și astfel vei găsi alături de medicul tău cauza principală și un plan”.

Dr. Blanchard  spune că, de obicei, există trei cauze principale ale mâncărimii. Prima: poți avea o deficiență de vitamina A. „Poți verifica acest lucru prin intermediul medicului tău, care va face un test de sânge, care poate arăta o deficiență”.

Dacă vei începe să iei vitamina A, trebuie să te consulți cu medicul, deoarece enzimele hepatice trebuie monitorizate.

„Vitamina A poate fi foarte grea pentru ficat dacă este luată mult timp și într-o doză prea mare”, precizează specialistul.

Vitamina A este importantă, deoarece ajută organismul să se apere de boli și infecții. De asemenea, ajută vederea și pielea.

“Majoritatea oamenilor o pot obține prin dietă, dar, dacă trebuie să crești aportul de vitamina A, atunci poți încerca să adaugi brânză, pește gras, ouă și lapte la rutina ta”.

Al doilea motiv pentru care s-ar putea să ai mâncărimi  este pentru că ai acidul stomacal scăzut. Asta poate duce la balonare, arsuri la stomac, constipație și căderea părului la femei.

„Poți să încerci pur și simplu să iei oțet de mere și să vezi dacă simptomele se îmbunătățesc. Ia oțet de mere cu 15 minute înainte de masă, în puțină apă. Acest lucru poate rezolva mâncărimea și balonarea”.

Dr. Blanchard spune că al treilea motiv pentru care s-ar putea să te simți inconfortabil, nu este pe placul nimănui

“Poate fi un parazit. Dacă ai mâncărimi noaptea sau te simți neliniștit, cauza problemei tale ar putea fi un parazit, adică un vierme”.

Dacă crezi că ai viermi, atunci trebuie să consulți medicul de familie, care îți va prescrie medicamente pentru a-i ucide.

Acest lucru durează de obicei până în trei zile. Persoanele cu care locuiești vor trebui, de asemenea, tratate.