Rola pentru masajul feţei, un răsfăţ pentru piele. Cum o foloseşti corect

Una dintre cele mai apreciate metode de masaj facial este utilizarea rolei din piatră de jad sau cuarț. Folosește-o pentru a combate efectul de ochi umflați, pentru strălucirea tenului, dar și pentru multiplele sale beneficii!  

image

Rola pentru faţă poate fi folosită atât de femei, cât şi de bărbaţi. Foto: Shutterstock

Rola pentru masaj este un instrument făcut, de cele mai multe ori, din piatră de jad, curaț roz sau ametist, care sunt și cele mai recomandate materiale. Metoda, care presupune masarea cu blândețe a feței și a gâtului, provine din medicina tradițională chineză și se bazează pe ideea conform căreia pietrele activează circulația sângelui și eliberează toxinele. Rola facială are 2 componente: 1 rolă mare, ideală pentru zona gâtului, a maxilarului și pentru zona obrajilor și 1 rolă mică, specială pentru ochi și pentru zona gurii. Masajul se poate realiza în salon de către un profesionist sau se poate face la domiciliu, atât de femei, cât și de bărbați.

Vezi şi: Ai curaj să faci masaj cu şerpi? Iată ce presupuse beneficii ar avea! VIDEO

Ce beneficii are

Indiferent că optezi pentru serviciile unui cosmetician sau îl faci acasă, masajul cu rola facială aduce următoarele beneficii:

1. Îmbunătățește circulația sângelui, ceea ce conferă strălucire tenului;

2. Stimulează drenajul limfatic și diminuează aspectul de față și ochi umflați;

3. Conferă senzație de prospețime;

4. Eliberează tensiunea acumulată în mușchii feței și îi relaxează;

5. Combate unele semne ale îmbătrânirii, precum ridurile și liniile fine, în special dacă este folosită în combinație cu o cremă antirid;

6. Distribuie uniform produsele de îngrijire a pielii;

7. Masajul îmbunătățește starea de spirit și relaxează întregul corp.

Vezi şi: Vrei un ten mai tânăr? Iată ce te poate ajuta!

Cum o folosești

Reguli de bază: Masajul facial se poate face atât dimineața, cât și seara, după ce te-ai spălat pe față și după demachiere, în cazul femeilor. Este important să igienizezi instrumentul înainte. De asemenea, dacă îți dorești un plus de prospețime, este bine să păstrezi rola la frigider.

Pasul 1: Aplică pe ten și/sau gât un ulei special pentru tenul tău, un ser sau o cremă hidratantă;

Pasul 2: Începe să rulezi, cu mișcări făcute doar în sus, din zona gâtului și nu atinge ochii. Pentru cele mai bune rezultate, rulează cu o presiune ușoară;

Pasul 3: Rotește rola de la linia maxilarului la urechi, pe ambele părți, apoi spre pomeți și nas;

Pasul 4: Repetă procedura de câteva ori, cu mișcări lente;

Pasul 5: După fiecare utilizare, este bine să îți cureți rola pentru masaj cu alcool sau cu săpun, pentru a elimina bacteriile și reziduurile de produs, ce se pot acumula în urma folosirii.

Sfatul specialistului

Florina Butean, specialist în tehnici avansate de skincare

Folosirea rolei pentru masajul facial este o practică provenită din medicina chinezească, veche de mii de ani. Rola poate fi folosită atât de femei, cât și de bărbați, deoarece aduce numeroase beneficii. Are efect de drenare a limfei, activează circulația sangvină, relaxează și eliberează tensiunea mușchilor încordați de la nivelul feței, netezește pielea și ridurilor, oferă un aspect proaspăt feței și ajută la îndepărtarea efectului de ochi umflați. Rezultatul este o piele vizibil mai luminoasă, riduri fine estompate, toxine eliminate și efect de lifting. De aceea, vedetele de la Hollyoowd aplică această tehnică, în special înainte de evenimentele de pe covorul roșu. Recomand folosirea ei zilnică, timp de câteva minute, dimineața și seara. Este bine să o folosești peste ser sau cremă sau cu un ulei, care să se potrivească tipului tău de ten. Masajul se execută de la interiorul feței către exterior, de sus în jos, pentru a crea acel efect de lifting.