Ai curaj să faci masaj cu şerpi? Iată ce presupuse beneficii ar avea! VIDEO

Există diverse tipuri de masaj, iar cel cu şerpi este, fără îndoială, unul dintre cele mai neobişnuite şi îndrăzneţe. Printre potenţialele beneficii ale masajului cu şerpi se numără ameliorarea durerilor musculare şi articulare, îmbunătăţirea circulaţiei sângelui şi eliberarea de endorfine, care dau o stare de bine.

image

Doritorii de senzații tari pot încerca o tehnică de masaj inedită, cea cu șerpi vii. Diverse clinici, precum un centru de terapie şi relaxare din Cairo, Egipt, oferă persoanelor curajoase, ocazia de a se lăsa masate de şerpi. După ce clientul este masat cu ulei special, pe fond muzical, i se pun pe spate şerpi, şedinţa având o durată de 30 de minute. Safwat Sedki, proprietarul clinicii, spune că pentru acest tip de masaj sunt folosite specii de şerpi care nu sunt veninoşi.

Contactat de Reuters, Safwat Sedki a declarat că „Scopul fizic este îmbunătățirea circulației sângelui și stimularea mentală, iar scopul emoțional este eliberarea de endorfine, care ajută oamenii să-și recapete încrederea și să întărească sistemul imunitar”, potrivit rtbf.be.

Masajul ar mai fi de ajutor pentru tratarea crampelor profunde, efectul benefic rezultând în urma mișcărilor ondulatorii ale șerpilor. Prin acest masaj, se obține o relaxare totală a organismului.

Şerpii se plimbă pe tot corpul

În timpul unei ședințe, mai mulţi șerpi sunt așezați pe spatele clientului sau pe față şi mâini, însă şerpii se pot plimba şi pe tot restul corpului.  

În timpul ședinței, nu există niciun contact direct între client și terapeut, acesta din urmă asistând doar, pentru a se asigura că șerpii sunt inofensivi. În cele mai multe cazuri, sunt folosiți doar șerpi de talie mică, însă, în funcție de problema tratată, pot fi utilizate și specii mai mari. Tehnica nu este răspândită în lume, din cauza fobiei față de șerpi, însă persoanele care au încercat-o spun că efectele sunt extraordinare, grație relaxării profunde pe care o induce. Pentru unul dintre clienţi, Diaa Zein, masajul cu şerpi a fost ca o „senzaţie de uşurare şi de întinerire. La început, am fost tensionat şi speriat de gândul că am şerpi pe corp. Dar frica, anxietatea şi tensiunea au trecut, iar şedinţa de masaj m-a ajutat să mă relaxez şi mi-au întărit încrederea în mine,”, informează New York Post.

Masajul cu şerpi este o practică populară mai ales în ţări precum Indonezia şi Filipine.

Se crede că terapia cu șerpi a început chiar din perioada Greciei Antice. Au fost descoperite peste 300 de altare cu inscripții care detaliază energia vindecătoare a șerpilor, lăudată inclusiv de Asclepius, zeul grec al medicinei. Cu toate acestea, mulți medici de astăzi sunt sceptici cu privire la puterea reală a beneficiilor unui astfel de masaj. Unii terapeuți în masaj, pe de altă parte, recomandă utilizarea șerpilor. Mișcările ondulatorii și aleatorii făcute de șerpi ar avea efectul unei mângâieri și ar oferi numeroase beneficii asupra corpului și minții.

Vezi şi: Ce se poate trata cu venin de albine