Munca sedentară de azi produce mari probleme de sănătate. Care sunt exercițiile recomandate de specialiști?

Foarte multe persoane consideră că noul stil de munca WFH, remote sau telemuncă au adus și beneficii dar și probleme de sănătate în plus. De fapt, pandemia și stilul de viață prin care am fost forțați să trecem au accentuat și mai mult problemele pe care le aveam și înainte de declanșare covid-19. 

Sedentarismul și lipsa unei diete produc multe probleme de sănătate,  indiferent de vârstă sau sex. Statul cu orele pe scaun, fără a ne lua câteva pauze înseamnă dureri mari pe zona coloanei vertebrală

Urmărește spotul video și află care sunt cele mai simple exerciții pe care le poti face chiar in timp ce muncești. 

Citește și: Cum îți afectează salteaua pe care dormi coloana și cum să dormi mai bine

Cum să am o coloană vertebrală fără dureri? 

Sistemele noastre osos și musculara sunt făcute ca noi să ne mișcăm și să menținem poziția dreaptă. A sta foarte mult timp pe scaun, fără pauze în care să ne mișcăm și să ne hidratant reprezintă o presiune foarte mare pe coloana vertebrală,  care înseamnă dureri și chiar probleme grave. 

„Este dificil să lucrăm de pe canapea, sau dintr-un fotoliu, cu laptopul în brațe și aplicând foarte mult zona verticală. Este important să ne mișcăm la un interval de 2,3 ore și să avem grijă să nu treacă 10-12 ore in care pur si simplu să stăm pe scaun și să nu ne hidratant„ spune Tiberiu Mălnășan, tehnician nutriționist și antrenor personal. 

Tiberiu Mălnășan
Tiberiu Mălnășan

Tiberiu Mălnășan este tehnician nutriționist  și antrenor personal acreditat prin Move On Fitness Education. Este specializat în: programe de hipertrofie musculară, programe pentru scădere în greutate, exerciții pentru corectarea posturii, pregătire fizică pentru sportivii de performanță. 

Vezi și: Dureri de spate şi postură incorectă? Încearcă elongaţiile!