Frumoas─â din cap p├ón─â-n picioare! Iat─â ritualul de frumuse╚Ťe, de urmat zilnic!

├Ängrijirea corect─â a pielii ├«ncepe cu o igien─â adecvat─â. Iar produsele folosite trebuie alese ├«n func┼úie de tipul t─âu de piele. Doar respect├ónd aceast─â condi┼úie utilizarea lor frecvent─â nu va strica echilibrul natural al pielii. ├Än cazul tenurilor normale, care nu pun probleme speciale este indicat─â folosirea unor s─âpunuri bl├ónde cu Ph-ul neutru. Acestea men┼úin bariera natural─â de gr─âsime creat─â de piele pentru a oferi protec┼úie ├«mpotriva infec┼úiilor ┼či a  altor factori care ar putea agresa tegumentul.

1 secrete de frumusete jpg jpeg

Frumuse╚Ťea natural─â trebuie men╚Ťinut─â prin ritualuri zilnice de ├«ngrijire. Foto: Shutterstock

S─âpunuri din farmacii pentru piele cu probleme

├Än cazul tenurilor uscate ┼či al celor grase este util─â folosirea unor produse speciale, comercializate ├«n farmaci. Ca o regul─â general─â, s─âpunurile lichide sunt de evitat pentru tenurile uscate ┼či sensibile, fiindc─â accentueaz─â usc─âciunea ┼či fragilizeaz─â pielea. ├Än plus, atunci c├ónd ├«┼úi alegi gelul de du┼č trebuie s─â optezi pentru un produs adecvat tipului t─âu de piele. Acelea┼či reguli sunt valabile ┼či ├«n privin┼úa produselor pentru sp─âlarea p─ârului. Pentru ├«ngrijirea zilnic─â sunt recomandate ┼čampoanele pentru sp─âlare frecvent─â. O metod─â bun─â de a hr─âni firele de p─âr ┼či a le p─âstra s─ân─âtatea const─â ├«n pulverizarea zilnic─â a unui spray balsam care nu ├«ncarc─â p─ârul dar ├«i men┼úine vitalitatea.

Hidratarea pielii este necesar─â

O piele curat─â dar nehidratat─â favorizeaz─â apari┼úia ridurilor ┼či poate crea disconfort. Din acest motiv este indicat ca atunci c├ónd ie┼či de sub du┼č s─â folose┼čti o lo┼úiune de corp hidratant─â. Insist─â mai ales ├«n zona coatelor, a genunchilor ┼či a c─âlc├óielor pentru c─â acestea sunt zonele cele mai expuse agresiunilor.

Crema de zi, obligatorie

Fa┼úa are nevoie de ├«ngrijire special─â ├«n func┼úie de v├órsta tenului ┼či de cerin┼úele lui specifice. Pentru tenul t├ón─âr este necesar─â folosirea zilnic─â a unei creme u┼čoare, hidratante, cu factor de protec┼úie solar─â care s─â previn─â ├«mb─âtr├ónirea. Dup─â ├«mplinirea v├órstei de 30 de ani, speciali┼čtii recomand─â utizarea unor produse care s─â hr─âneasc─â pielea, s─â o hidrateze ┼či, ├«n acela┼či timp, s─â previn─â ├«mb─âtr├ónirea (completat cu produse). Pentru tenurile mature se recomand─â folosirea unor produse antiaging care estompeaz─â ridurile ┼či care au efect de lifting.

Demachierea purific─â pielea

Dac─â diminea┼úa aplicarea unei creme de zi trebuie s─â ├«┼úi intre ├«n reflex, acela┼či lucru trebuie s─â se ├«nt├ómple, seara, cu demachierea. Nu conteaz─â dac─â ai purtat sau nu machiaj. Acest ritual este obligatoriu pentru a purifica tenul de mul┼úimea de particule depuse pe suprafa╚Ťa ei de-a lungul zilei. Aplicarea unei creme de noapte este op┼úional─â. Dar o crem─â hidratant─â, u┼čoar─â, pe care o folose┼čti ┼či ├«n timpul zilei poate fi suficient─â pentru tenurile f─âr─â nevoi speciale.

Mâinile, îngrijite la fiecare spălare

Este bine s─â ai o crem─â pentru ├«ngrijirea m├óinilor ├«n geant─â ┼či s─â o folose┼čti dup─â fiecare sp─âlare. ├Än acest fel vei men┼úine s─ân─âtatea pielii, extrem de solicitat─â ├«n activit─â┼úile tale zilnice. Folosindu-le previi uscarea ┼či te asiguri c─â pielea nu va suferi dezechilibre care s─â ├«i pericliteze s─ân─âtatea.

Cite╚Öte ╚Öi Cum s─â nu te ├«ngra╚Öi c├ónd faci vacan╚Ťa la all inclusive, 3 reguli de la o blogeri╚Ť─â care arat─â super!