Frumoasă din cap până-n picioare! Iată ritualul de frumusețe, de urmat zilnic!

Îngrijirea corectă a pielii începe cu o igienă adecvată. Iar produsele folosite trebuie alese în funcţie de tipul tău de piele. Doar respectând această condiţie utilizarea lor frecventă nu va strica echilibrul natural al pielii. În cazul tenurilor normale, care nu pun probleme speciale este indicată folosirea unor săpunuri blânde cu Ph-ul neutru. Acestea menţin bariera naturală de grăsime creată de piele pentru a oferi protecţie împotriva infecţiilor şi a  altor factori care ar putea agresa tegumentul.

1 secrete de frumusete jpg jpeg

Frumusețea naturală trebuie menținută prin ritualuri zilnice de îngrijire. Foto: Shutterstock

Săpunuri din farmacii pentru piele cu probleme

În cazul tenurilor uscate şi al celor grase este utilă folosirea unor produse speciale, comercializate în farmaci. Ca o regulă generală, săpunurile lichide sunt de evitat pentru tenurile uscate şi sensibile, fiindcă accentuează uscăciunea şi fragilizează pielea. În plus, atunci când îţi alegi gelul de duş trebuie să optezi pentru un produs adecvat tipului tău de piele. Aceleaşi reguli sunt valabile şi în privinţa produselor pentru spălarea părului. Pentru îngrijirea zilnică sunt recomandate şampoanele pentru spălare frecventă. O metodă bună de a hrăni firele de păr şi a le păstra sănătatea constă în pulverizarea zilnică a unui spray balsam care nu încarcă părul dar îi menţine vitalitatea.

Hidratarea pielii este necesară

O piele curată dar nehidratată favorizează apariţia ridurilor şi poate crea disconfort. Din acest motiv este indicat ca atunci când ieşi de sub duş să foloseşti o loţiune de corp hidratantă. Insistă mai ales în zona coatelor, a genunchilor şi a călcâielor pentru că acestea sunt zonele cele mai expuse agresiunilor.

Crema de zi, obligatorie

Faţa are nevoie de îngrijire specială în funcţie de vârsta tenului şi de cerinţele lui specifice. Pentru tenul tânăr este necesară folosirea zilnică a unei creme uşoare, hidratante, cu factor de protecţie solară care să prevină îmbătrânirea. După împlinirea vârstei de 30 de ani, specialiştii recomandă utizarea unor produse care să hrănească pielea, să o hidrateze şi, în acelaşi timp, să prevină îmbătrânirea (completat cu produse). Pentru tenurile mature se recomandă folosirea unor produse antiaging care estompează ridurile şi care au efect de lifting.

Demachierea purifică pielea

Dacă dimineaţa aplicarea unei creme de zi trebuie să îţi intre în reflex, acelaşi lucru trebuie să se întâmple, seara, cu demachierea. Nu contează dacă ai purtat sau nu machiaj. Acest ritual este obligatoriu pentru a purifica tenul de mulţimea de particule depuse pe suprafața ei de-a lungul zilei. Aplicarea unei creme de noapte este opţională. Dar o cremă hidratantă, uşoară, pe care o foloseşti şi în timpul zilei poate fi suficientă pentru tenurile fără nevoi speciale.

Mâinile, îngrijite la fiecare spălare

Este bine să ai o cremă pentru îngrijirea mâinilor în geantă şi să o foloseşti după fiecare spălare. În acest fel vei menţine sănătatea pielii, extrem de solicitată în activităţile tale zilnice. Folosindu-le previi uscarea şi te asiguri că pielea nu va suferi dezechilibre care să îi pericliteze sănătatea.

Citește și Cum să nu te îngrași când faci vacanța la all inclusive, 3 reguli de la o blogeriță care arată super!