Măștile cosmetice de față: relaxare și beneficii extraordinare pentru piele

Măștile cosmetice de față reprezintă o modalitate excelentă de relaxare a întregului corp, a minții și totodată, o măsură prin care pielea poate beneficia de ingrediente excepționale. Istoria măștilor de față începe în urmă cu mii de ani, când femeile utilizau diverse pulberi vegetale amestecate cu uleiuri sau cu alte lichide pentru a trata diverse probleme ale tenului.

image

Istoria măștilor de tip șervețel își are rădăcinile în secolul al XIX-lea, la Paris. Pe atunci, ele nu erau deloc așa cum le știm astăzi, ci erau simple felii de carne de vită utilizate de către femei pentru a reduce ridurile și aspectul tern al tenului. Având în vedere acest obicei, mai târziu au fost inventate măștile faciale de tip șervețel și au fost desăvârșite și cele clasice, la tub sau borcan. În cele ce urmează, vei afla ce fel de măști se folosesc astăzi și care sunt ingredientele cele mai populare, care îngrijesc pielea.

Ce tipuri de măști există astăzi?

Din punct de vedere al aplicării, există două tipuri de măști: cele clasice, ambalate în borcan, tub sau pliculeț și cele de tip șervețel. Ambele tipuri sunt extraordinare pentru piele, însă măștile de tip șervețel sunt preferate atunci când se dorește și relaxarea. Îți poți aplica o masca de fata de tip șervețel și, timp de 20-30 de minute, poți să citești cartea preferată, să te uiți la o emisiune sau pur și simplu să visezi cu ochii deschiși. Senzația oferită de măștile șervețel este foarte plăcută.

Măștile care se aplică pe ten dintr-un recipient se usucă mai repede, astfel că nu îți oferă același grad de relaxare, însă avantajul acestora este că pot îngloba mai multe tipuri de ingrediente, inclusiv unele exfoliante.

Din punct de vedere al acțiunii asupra tenului, măștile se împart în diverse categorii:

● măști hidratante

● măști pentru curățarea tenului

● măști pentru ochi

● măști anti-acnee

● măști anti-îmbătrânire

● măști calmante

● măști reparatoare.

Este important să utilizezi tipul de mască adecvat tenului tău. Spre exemplu, dacă te confrunți cu acnee, pe lângă tratamentul de la medicul dermatolog, poți utiliza măști anti-acnee, cu ingrediente menite să țină sub control sebumul și să calmeze leziunile. De asemenea, având în vedere că tratamentele anti-acnee sunt destul de agresive pentru piele, este necesar să menții nivelul de hidratare optim al acesteia și să o ajuți cu ingrediente reparatoare. De aceea, poți introduce în rutină măști calmante, reparatoare și hidratante.

Principalele ingrediente din măștile de față

În funcție de scopul lor, măștile de față au diverse ingrediente benefice pentru ten. Unele au rolul de a hidrata și repara pielea, altele sunt utilizate pentru a preveni semnele de îmbătrânire; putem discuta și despre măști ce oferă luminozitate tenului și multe altele.

Unul dintre cele mai utilizate ingrediente din compoziția măștilor de față este acidul hialuronic. Acesta are rol de hidratare a pielii și este un ingredient vedetă în special în măștile șervețel, deoarece umiditatea acestora îi oferă mediul potrivit pentru a acționa asupra pielii. Acidul hialuronic se absoarbe dacă pielea este umezită. Pentru a te bucura de cele mai bune rezultate, după ce ai îndepărtat masca, accentuează acțiunea ingredientelor cu ajutorul unei creme.  

Aloe vera este un ingredient utilizat în compoziția măștilor reparatoare. Aceasta are rolul de a hidrata pielea, datorită conținutului ridicat de apă. Măștile cu aloe vera sunt indicate și în cazul unor arsuri solare sau după ce tenul a fost lezat de către un tratament cosmetic invaziv. Aloe vera are efect antiinflamator și reparator, datorită mineralelor și vitaminelor conținute.

Să nu uităm și de argilă, benefică în cazul măștilor anti-acnee. Pentru a te bucura de proprietățile acesteia și pentru a evita efectele adverse ale măștilor clasice din argilă, optează pentru un produs cremos, care are în compoziția sa pudră de argilă și ingrediente hidratante.  

Așadar, sperăm ca informațiile de mai sus să te ajute să alegi cele mai bune măști pentru tenul tău!

Sursa foto: Shutterstock