Cum reduci celulita vara. Sfaturile lui Cori Grămescu

image

Mai ales vara, când ne expunem corpul mai mult decât în orice anotimp, orice femeie vrea să arate bine.

Cori Grămescu, cunoscut antreprenor de fitness și nutriționist de la noi din țară, oferă cinci sfaturi femeilor preocupate de modul în care arată!

„Câteva lucruri importante pentru piele și reducerea celulitei, in sezonul de vara :

1. Hidratează-te! Bea cel puțin 2.5 l de apa pe zi ca sa te ferești de retenția de apa și senzația de picioare umflate.

2. Mănâncă proteine ușoare la fiecare masa - peste, curcan, oua, tofu ca sa ai tonus muscular și o piele ferma

3. Fa sport, 30 de minute in fiecare zi, alternând exerciții pentru masa musculară cu programe cardio și sesiuni de stretching. Vei avea mușchi fermi și iti ții sub control procentul de grăsime corporală

4. Mănâncă alimente portocalii - morcov, dovleac, caise, piersici, mango și papaya ca sa iti protejezi pielea.

5. Fa dușuri cu apa rece și sesiuni zilnice de periaj uscat ca sa stimulezi circulația sangvina

Și nu uita sa te bucuri cât mai mult de corpul tău, sa ai grija de tine și sa te relaxezi și sa te distrezi la maxim vara asta!", recomandă Cori Grămescu pe pagina sa de Facebook.

Cum ajută masajul în combaterea celulitei

Aspectul neplăcut de „coajă de portocală” poate fi îndepărtat cu ajutorul masajului anticelulitic. Acest tip de masaj se efectuează în zonele afectate (fese, şolduri, abdomen), cu ajutorul unor creme, geluri şi uleiuri speciale, obţinându-se îmbunătăţirea aspectului pielii, în urma intensificării circulaţiei sanguine. Produsele cosmetice anticelulitice amplifică arderea grăsimilor depozitate în ţesutul conjunctiv şi favorizează refacerea fibrelor de colagen distruse de mărirea în volum a celulelor adipoase.

Veyi și: Regim pentru a scăpa de celulită - Alimentele benefice

Ce este și de ce apare celulita

Celulita, afecţiune a ţesuturilor subcutanate, nu este un neajuns specific numai femeilor cu surplus de greutate, în jur de 90 la sută din reprezentantele sexului frumos confruntându-se cu această problemă. Celulita poate apărea din cauza unor dezechilibre hormonale, a circulaţiei sanguine deficitare, a retenţiei de apă şi a acumulării de toxine în ţesuturile adipoase. Sedentarismul, stresul, unele alimente, precum şi moştenirea genetică sunt, de asemenea, factori incriminaţi.  

Printre alimentele care favorizează celulita se numără: carnea grasă, precum cea de porc, mezelurile şi pâinea albă. Se recomandă evitarea prăjelilor şi a dulciurilor, a băuturilor acidulate şi a excesului de sare. Alcoolul, cofeina, fumatul şi stresul sunt, de asemenea, neindicate, pentru că favorizează acumularea de toxine în ţesutul gras. De un mare ajutor sunt cura de detoxifiere şi hidratarea corespunzătoare (cel puţin doi litri de apă pe zi). De asemenea, practicat regulat, sportul este util în combaterea celulitei, pentru că îmbunătăţeşte circulaţia sanguină, tonifică musculatura, reduce retenţia de apă şi grăbeşte „arderea” masei adipoase. Cele mai indicate sunt joggingul, aerobicul şi înotul.