Cum distrugi celulita și îți pregătești corpul pentru vară. Ce să eviți dacă ai varice. Staturile specialiștilor

celu jpg

Vacanța se apropie, așa că e momentul să îți pregătești silueta pentru vară. Acum ai mai multe opțiuni, așa că poți atenua și aspectul inestetic al celulitei. Vrei un un corp ferm? Iată ce ai de făcut și ce te poate ajuta!

“Celulita este inestetică. Aceasta ascunde o patologie, sau mai multe, într-un stadiu incipient. Este un semnat de alarmă că ceva nu faci bine.

Celulita poate fi tratată complet dacă aplici măsuri rapide și complete. Schema de tratament este complexă dar nu presupune nici sume colosale și nici tratamente scumpe în clinicile de profil. Înseamnă însă multă grijă față de tine însăți, un regim de viață și alimentație riguros, precum și timp pe care să ți-l aloci”, spune Adina Alberts.

          ”Ritualul tău de înfrumusețare are nevoie de un mix de terapii precum masajul,  drenajul limfatic și împachetările anti-celulitice. De ce? Pentru ca forma corpului tău să se modifice în bine. Atenție însă! Terapiile de remodelare nu trebuie să înlocuiască o dietă echilibrată și un stil de viață activ”,  spune Suzana Pretorian, medic balneolog.

Dacă vrei să încerci eficiența terapiilor anticelulitice, poți începe cu masajele limfatice sau cu cele anticelulitice. Terapiile de remodelare ajută și la îndepărtarea grăsimii din zonele afectate .

Iată câteva tipuri de masaj și terapii care te vor ajuta să scapi de aspectul inestetic de coajă de portocală!

Drenajul limfatic

Acest masaj folosește o presiune ușoară și pompări moi pentru a stimula nodulii limfatici. Masajul începe la nivelul gâtului și continuă ușor pe corp către zonele dorite. “Masajul limfatic este o metodă de terapie care permite activarea progresivă a circulației limfatice în toate regiunile cheie ale corpului. Sistemul limfatic joacă un rol crucial în drenajul toxinelor și al bacteriilor. Este un prim pas important în orice program anticelulitic și detoxifiant,” explică specialistul.

Dacă vrei să te bucuri de efecte de durată, este recomandat sa urmezi minim 5 ședințe de drenaj limfatic, efectuate zilnic sau o dată la două zile.

Masaje cu uleiuri esențiale detoxifiante

          Pentru a-ți modifica silueta, poți apela și la masajul cu esență de iederă. Acesta vizează modelarea siluetei, așa că celulele grase din ţesuturile conective de sub piele sunt distruse printr-o tehnică de masaj viguroas “Combinaţia între masajul intens şi esenţele de iederă ajută la reducerea celulitei. Atenție! Acest tip de masaj nu este recomandat pacienților care prezintă vene cu varice”.

          De asemenea, sarea de mare și uleiul sunt folosite ca exfoliant ca să elimine în mod natural celulele moarte din stratul exterior al pielii și pentru a curața porii. Masajul cu sare începe cu un scrub profund al întregului corp, urmat de un duș cald, după care se aplică o loțiune puternic hidratantă.

Băile cu turbă

Hidroterapia este un bun aliat în lupta împotriva celulitei. “O baie termală cu extract de turbă are un efect pozitiv în dezechilibrele metabolice, obezitate și celulită. În plus, aceasta ajută la detoxifierea organismului, îmbunătățește starea generală și rezistența organismului. Acest tratament reduce stresul, iar substanțele naturale conținute au totodată și un efect cosmetic. Extractele de turbă ajută la relaxarea musculaturii şi stoparea procesului degenerativ al sistemului musculoscheletal, totodată fiind eficiente în diminuarea durerilor de spate, a coloanei vertebrale şi durerilor  musculare ”, precizează Suzana Pretorian.