Cafeaua face minuni pentru ten. Iată cum să o foloseşti!

Pe lângă energia pe care ți-o oferă dimineața, cafeaua te poate ajuta să obții un ten strălucitor, cu aspect întinerit. Încearcă aceste măști de față, pe care le poți face acasă!

image

Cafeaua este un ingredient benefic pentru ten, deoarece este bogată în antioxidanți, care protejează pielea de radicalii liberi. De exemplu, acidul cafeic crește nivelul de colagen și reduce îmbătrânirea prematură a celulelor. Acest acid are și proprietăți antimicrobiene, ceea ce înseamnă că protejează pielea de germeni. Beneficiile nu se opresc aici: cafeaua curăță impuritățile și celulele moarte, lăsând pielea curată şi fermă. În plus, cafeaua conferă strălucire tenului, diminuează cearcănele și previne inflamațiile ce pot să apară cauzate de acnee, eczeme sau psoriazis.

Cafeaua și mierea previn uscăciunea pielii

Combinația de cafea cu miere previne pielea uscată și ridurile. Pe de o parte, mierea are efect hidratant, oxigenează porii și regenerează celulele cutante, pe de cealaltă parte, cafeaua stimulează circulația sângelui și ajută la încetineşte procesul de îmbătrânire. Pentru a o prepara, ai nevoie de 1 lingură de cafea măcinată și de 1 lingură cu miere. Amestecă bine ingredientele într-un castron mic, iar după ce s-a format o pastă, aplică pe față și masează ușor pielea, evitând zona din jurul ochilor. Lasă masca să acționeze 20 de minute, apoi clătește cu apă rece.

Vezi şi: Tratament homemade cu zaţ de cafea pentru celulită şi vergeturi

Cafea și lapte pentru strălucirea tenului

Dacă îți dorești o piele uniformă și strălucitoare, cafeaua în combinație cu laptele este o soluție eficientă. Laptele curăță și hidratează în profunzime epiderma, iar cafeaua elimină impuritățile și lasă tenul neted. Pentru a pregăti masca, ai nevoie de 1-2 linguri de lapte și de 1 lingură de cafea. Amestecă ingredientele și aplică pe ten. Lasă 10-15 minute să acționeze, apoi clătește cu apă călduță.

Cafeaua, turmericul și iaurtul estompează petele

Ca să atenuezi petele de pe ten, folosește o mască din cafea, turmeric și iaurt. Turmericul are proprietăți antiinflamatoare, ceea ce ajută la estomparea lor, în timp ce acizii din iaurt reduc excesul de sebum de pe față și hidratează pielea. Amestecă 1 lingură de cafea, 1 lingură de turmeric și 1 lingură de iaurt, până când vei obține o mască fără cocoloașe. Aplică masca uniform pe ten și las-o să acționeze 20 de minute. Pentru a îndepărta masca, masează ușor cu mișcări circulare, iar la final, clătește cu apă călduţă.

Cafea și aloe vera pentru cicatrici

Acneea, cicatricile sau eczemele pot fi ameliorate cu aloe vera. În plus, cofeina estompează petele. Pentru această mască, ai nevoie de 2 linguri de cafea măcinată și de 2 linguri de ceai de aloe vera. Amestecă bine ingredientele și aplică-le pe ten. Lasă masca să acționeze 15-20 de minute, apoi spală-te pe față cu apă călduță.

Cafea și lămâie pentru o piele curată

Lămâia și cafeaua conferă luminozitate tenului, elimină pielea moartă, închide porii și curăță pielea. Tot ce trebuie să faci este să amesteci 1 lingură de cafea cu 1 lingură de suc de lămâie, până când se formează o pastă. Masca o aplici pe față și pe gât uniform. Lași să acționeze 15 minute, apoi clătești cu apă rece.

INFO

Zaţul de cafea amestecat cu ulei de măsline ajută la exfolierea tenului şi a buzelor.