Tu folosesti un demachiant potrivit pielii tale?

1 cum alegi demachiantul jpg jpeg

In multe cazuri, problemele pielii apar pentru ca nu folosim un demachiant potrivit tipului de ten. Pe termen lung, utilizarea gresita a unui produs cosmetic si de curatare poate lasa urme inestetice pe piele.

Cum sa alegi demachiantul, daca ai tenul mixt, normal, sensibil ori gras? Cand iti iei un nou demachiant, te gandesti ca trebuie sa fie bun, indiferent de pret, nu? Sa stii ca nu e musai sa aiba pret piperat si sa fie produs de o anumita marca de cosmetice. Demachiantul poate fi facut si in casa. Conditia de baza este sa contina ingrediente care fac bine pielii tale. Nu conteaza ca vecina l-a folosit si e multumita. Ea poate are tenul gras, iar tie iti trebuie unul hidratant, pentru ten uscat. Indiferent daca te machiezi sau nu, demachierea este o etapa obligatorie in ritualul de ingrijire a pielii. De aceea, este foarte important sa folosesti un demachiant potrivit. Daca nu cureti pielea, aceasta se „asfixiaza“ si apar cosurile.

Pentru ten uscat, demachiat cremos

Tenul uscat si cel sensibil sufera mai tare din cauza poluarii si a agresiunii vremii, asa ca are nevoie de o ingrijire speciala. Hidratarea este esentiala pentru un astfel de ten si e bine sa folosesti produse cremoase, care sunt ombogatite cu acizi grasi esentiali. Rolul lor este sa conferi pielii elasticitate si suplete. Daca folosesti un produs oarecare, eventual care este si astringent, risti sa te trezesti cu eczeme, piele stransa „ca de elefant“ si, in timp, inevitabil, cu riduri. In schimb, foloseste demachiant sub forma de lapte, creme, emulsii ori uleiuri. Daca poti, evita sa-ti clatesti fata cu apa de la robinet, pentru ca este dura, iar calcarul din ea dauneaza tenului uscat. Evita produsele cu parfum si alcool, fiindca usuca si mai tare pielea.

Demachiant potrivit pentru ten gras – pe baza de spuma

Pe langa ca trebuie sa indeparteze machiajul, demachiantul pentru ten gras trebuie sa elimine excesul de sebum, sa curete in profunzime si sa inchida porii. In acest caz, cele mai potrivite sunt gelurile si spumele, care se aplica pe pielea umeda. Si produsele cu uleiuri esentiale sau cu zinc sunt ideale pentru tenul gras. Zincul este un mineral care regleaza productia de sebum. Evita produsele pe baza de ulei, daca tenul tau este gras.

Tenul mixt are nevoie de ingrijire speciala

Ai piele grasa in zona T (barbie, nas si frunte) si uscata sau normala pe obraji? Tu trebuie sa folosesti produse de ingrijire care respecta atat necesitatile tenului gras, cat si pe cele ale tenului uscat sau normal. Alege demachiant cu spuma sau gel, pentru zona T si un produs hidratant pentru obraji, cum este laptele demachiant. Poti opta si pentru apa micelara.

Lapte demachiant, pentru pielea normala

Ai tenul normal? Tu nu ai probleme cu excesul de sebum si nici cu uscarea excesiva. Poti folosi un lapte demachiant normal, care nu contine parabeni, si aplica la final o lotiune tonica sau o apa florala, cum sunt cele de trandafiri, flroi de portocal si albastrele. Au efect benefic pentru piele si ii redau tonusul.

Cel mai dorit tip de ten este cel normal, întrucât nu implică prebleme precum excesul de sebum sau uscarea excesivă. Ce demachiant alegi? Laptele este cea mai potrivită variantă de demachiant pentru pielea normală. La final, se aplica o lotiune tonica sau o apa florala (precum cea de trandafiri).