Este mai bine să dormi cu uşa de la dormitor deschisă sau închisă? Gestul care îţi poate salva viaţa!

image

În timp ce unii dintre noi preferăm să închidem uşa la camera în care dormim, alţii preferă să o ţină deschisă. Însă cum este mai bine?

Este adevărat că a dormi cu uşa deschisă te poate ajuta să dormi mai bine, pentru că acest gest permite o circulaţie mai bună a aerului în încăpăere. Totuşi, pentru a avea acest beneficiu, poţi ţine geamul rabatat. Pentru a avea un somn odihnitor, este indicat ca temperatura din cameră să fie de 20 de grade Celsius, mai mult sau mai puţin cu câteva grade.

Potrivit lui Hafiz Shariff, expert în somn, dormitul cu uşa deschisă ajută la dispersarea particulelor de praf, iar acest lucru înseamnă că le inhalăm mai puţin. Shariff recomandă mai ales dormitul cu uşa deschisă celor care suferă de insomnii, coşmaruri sau în caz de temperaturi înalte, vara.

Vezi şi: Ce poziţie de somn ai? Iată ce spune despre tine!

În caz de incendiu, uşa închisă la dormitor te poate salva!

Totuşi, pompierii ne recomandă să dormim cu uşa închisă pentru că, în cazul producerii unui incendiu, fumul şi căldura vor ajunge mai greu la tine şi astfel ai şanse mai mari de supravieţuire.

Pompierii din cadrul Institutului pentru Cercetarea Siguranţei din Statele Unite ale Americii au lansat o campanie de informare în acest sens. Într-o demonstraţie filmată, ei au arătat diferenţa pe care o uşa închisă o face când vine vorba de propagarea unui incendiu. De aceea, înainte de culcare, închide toate uşile camerelor. Pentru a spori siguranţa, este bine să ai în casă şi detectoare de fum şi gaze.

Dormitul cu uşa închisă este indicat şi în situaţia în care casa ta este călcată de hoţi, pentru că vei avea posibilitatea să reacţionezi mai repede - poţi suna la 112 fără ca hoţul să ştie că este cineva în casă.

Şi în Feng Shui se recomandă dormitul cu uşa închisă pentru că numai astfel vei păstra energia pozitivă în încăpere.

Vezi şi: Cum poți să previi incendiile sau să le oprești la timp