Cum poți să previi incendiile sau să le oprești la timp

În ultima perioadă la știri și pe internet vedem o mulțime de incendii în lumea-ntreagă, parcă mult mai multe decât în anii trecuți.

image

Frica pe care o simțim ori de câte ori ne gândim că unul poate să ne afecteze la locul de muncă sau acasă este acolo pe bună dreptate.

Cu toate acestea, există un curs psi dedicat prevenirii și stingerii incendiilor. În articolul de azi îți spunem ce poți să înveți parcurgându-l și, mai ales, te vei putea convinge cat de folositor îți va fi pe următoarele planuri:

● personal, deoarece vei ști cum să îți dotezi casa și cum să le explici celor dragi ce trebuie să facă într-o asemenea situație;

● profesional deoarece vei avea ocazia să dai mai departe cunoștințele tale companiilor de stat sau private, care nu pot să funcționeze fără avizul unui inspector SSM/PSI.

Astfel, poți să împuști doi iepuri dintr-o lovitură și să te simți mult mai în siguranță cunoscând metodele de precauție sau de acțiune în caz de incendiu.

Ce vei învăța la un curs PSI - cadru tehnic în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor

Noi îți spunem doar parte din informațiile valoroase pe care urmează să le primești, lăsându-te pe tine să le descoperi pe toate înscriindu-te și participând la un curs care îți poate, literalmente, salva viața.

1. Incendiul și evoluția sa

Pentru a înțelege de ce pornește un incendiu, cel mai important este să cunoști teoria arderii înainte de orice.

De asemenea, există o serie de termeni specifici pentru fiecare acțiune și, dacă este cazul să suni la 112 le vei putea explica celor de la celălalt capăt mai cu acuratețe tot ceea ce se întâmplă în jurul tău.

2. Prevederi privind apărarea și prevenirea incendiilor

Știm foarte bine că cel mai indicat este să prevenim versus să tratăm și la fel este și în cazul incendiilor.

Este ideal să știm cum putem să le prevenim - prin ce metode, cum să ne comportăm etc - iar, dacă ajungem în situația în care trebuie să ne ferim de unul și să îl domolim până ajung la locație persoanele abilitate să îl stingă - în funcție de gravitate - trebuie să știm pas cu pas ce avem de făcut și, mai ales, să nu intrăm în panică. Aceasta din urmă nu ajută la nimic, ci mai degrabă încurcă capacitatea de gândire.

3. Planuri de protecție

Pentru a putea preveni incendiile există o serie de planuri de protecție pe care să le punem în practică în funcție de fiecare locație pe care ne dorim să o apărăm: fie că vorbim despre case și apartamente sau despre spații de birouri pentru noi sau clienții noștri.

image

Există planuri general valabile pe de o parte și altele pe care trebuie să le punem cap la cap în funcție de particularitățile fiecărui spațiu în parte.

4. Procedee și substanțe de stingere a incendiilor

Dacă totuși ajungem în situația în care putem să stingem un incendiu care este încă într-un stadiu incipient, trebuie să știm care sunt procedeele pentru a duce la bun sfârșit această acțiune și substanțele de care să ne folosim și pe care să le avem mereu la îndemână, pentru orice eventualitate.

Și acest lucru te ajută atât în cazuri personale, cât și în cele profesionale.

5. Controale periodice

La spațiile de birouri pe care le ai în grijă, însă și acasă, trebuie să faci controale periodice pentru a te asigura că nu s-au schimbat structurile clădirilor sau ce mai este nou în zonă, mai ales dacă vorbim despre evacuare.

Astfel, va trebui să știi cadența cu care se fac aceste controale și exact la ce să fii atent atunci când mergi pe teren.

Siguranța împotriva incendiilor poate să salveze - de cele mai multe ori - vieți. Fie că vorbim despre cele ale membrilor familiei sau ale colaboratorilor, fiecare este importantă în felul său.

Alege să fii informat și să informezi la rândul tău pe alții ce trebuie și ce au voie sau nu să facă în caz de incendiu.

Profesional vorbind este nevoie de specialiști în acest domeniu al PSI, iar tu poți să fii următorul. Trebuie să îți dorești să faci o schimbare și să te îndrepți spre cei care te pot ajuta să o faci!

Credite foto: unsplash.com