Supravieţuitoare a incendiului de la Colectiv a devenit mamă. Povestea impresionantă a Adinei

Adevărat model de curaj, Adina, una dintre supravieţuitoarele incendiului de la Colectiv, şi-a împlinit marele vis de a deveni mămică.

image

Adina nu va uita niciodată data de 30 octombrie 2015, când ceea ce se dorea a fi o ieşire relaxantă cu prietenii la un concert rock s-a transformat într-o tragedie care a înduişat o ţară întreagă. Atunci, 65 de persoane au murit şi 146 au fost spitalizate. Adina a fost arsă aproape pe tot corpul, a leşinat în club, fiind scoasă afară de un tânăr, care a târât-o de mâini.

„A fost cea mai grea încercare din viața mea și din viața familiei mele, dar cumva a fost un semn pentru mine că viața trebuie trăită, pentru că e frumoasă. Când m-am trezit din comă și m-am văzut cum sunt, și ce voi avea de făcut, și când mi-au spus medici câți ani de tratamente vor urma, mi-am dat seama că am greșit foarte mult până în momentul acela, că n-am apreciat ce am avut. Și apoi când am descoperit ce mi s-a întâmplat și am început să-mi văd mâinile când îmi puneau bandajele, și mi-am văzut fața și am văzut că nu mai aveam păr, eram arsă în cap și peste tot, chiar nu mai vedeam cum o să fiu un om normal care o să iasă pe stradă, cum o să pot să continui viața pe care o aveam înainte”, a mărturisit Adina.

A făcut zeci de operaţii

Adina a fost spitalizată la Elias, după care a fost transferată în Belgia. Conform propriilor mărturisiri, la trezire, primul lucru la care s-a gândit a fost: ”Cum sa fiu atât de aproape de moarte când eu nici nu am facut încă un copil?” A avut puterea de a merge mai departe, iar părinţii i-au fost alături. “Îmi vedeam părinții terminați. Trebuia să lupt pentru ei”.

A urmat o perioadă destul de dificilă, ani întregi de recuperare, în care Adina a făcut zeci de operaţii la mâini, la spate, la faţă şi la degete, făcute în spitale din Belgia, Suedia şi România.

image

Este mamă de fetiţă

În pandemie, când restricţiile i-au limitat posibilitatea de a călători pentru a-şi continua operaţiile, Adina s-a gândit că este o perioadă în care îşi poate împlini visul de a deveni mamă. Medicul său a încurajat-o şi a pregătit-o din punct de vedere medical.

Visul Adinei a devenit realitate în iulie 2022, când a devenit mămică de fetiţă, Măriuca. A născut la un spital privat, prin cezariană, medicii fiind pregătiţi să intervină în cazul în care ar fi apărut probleme.

“A fost un copil foarte dorit, doar că a trecut să așteptăm foarte mult din cauza operațiilor care nu se mai termină, ca să pot să elimin din anesteziile și medicamentele pe care le-am luat de-a lungul anilor încoace”, mărtiriseşte Adina. Pentru ea, a fi mama Măriucăi “E unic, este extraordinar, dar este și greu, într-adevăr. În momentul în care ne uităm la ea, e tot ce ne trebuie ca să ne revenim”.

Adina 2 0 png

Ce le transmite Adina celorlalte mame?

“Dacă ești mămică și ai un bebeluș, un copil mai mare la care să te raportezi și la care să te uiți că are nevoie de tine și tu trebuie să lupți, să fii acolo indiferent de orice, cred că îți găsești puterea interioară. Cred că fiecare trebuie să se uite înăuntrul ei și să vadă cât de puternică e”.

Foto: reginamaria.ro