De ce să stai cât mai mult cu picioarele goale, sfaturi de la o bloggeriță care face sport desculță

Să stai măcar 15 minute pe zi descălțat și să mergi pe iarbă, sau pe plajă, poate fi o terapie în sine. Dar și să faci sport desculț poate fi o variantă de stimulare pozitivă a corpului.

Explicația este că centrii nervoși de pe tălpile noastre sunt mult mai intens stimulați atunci când ne mișcăm în picioarele goale, iar efectul benefic se va resimți în tot corpul. Similar unui masaj de presopunctură,  activitățile realizate desculț generează presiune în timpul mișării, iar acest lucru influențează în bine mai multe organe și ne creaște nivelul de relaxare și de prezență.

image

Efectul sportului se poate cumula cu cel al presopuncturii. Foto: Preluare arhiva Sonia Argint-Ionescu

„M-ați văzut deseori desculță, în diverse ipostaze. Acasă, în iarbă, la antrenamentul de Pilates sau în sală. Faptul că umblu mult desculță nu este întâmplător și mă bucur că ați remarcat. Așadar să vă ofer și explicația.”, a spus bloggerița Sonia Argint Ionescu, cititoarelor din comunitatea sa, într-un mesaj postat pe canalul ei de socializare.

Sonia Argint Ionescu, bloggeriță cunoscută pentru faptul că promovează o viață sănătoasă a oferit următoarele argumente pentru activitățile desculță:

„Picioarele au mii de terminații nervoase care te ajută nu numai să simți podeaua, ci și să trimită semnale către corp pentru a te ajuta să-ți înțelegi și să-ți controlezi mai bine mișcările” și a continuat, explicând faptul că mersul desculț te ajută la găsirea echilibrului mișcărilor și că, din punct de vedere biomecanic, antrenamentul cu picioarele goale înseamnă și o mai bună activare a fesierilor și a zonei mediane (abdomen și mijloc).

Iată și lista de beneficii pe care o oferă antrenamentul în picioarele goale, sitentizată de Sonia Argint Ionescu.  

Antrenamentul desculț ajută la:

- un echilibru mai bun

- o forță mai mare

- orientarea în spațiu net superioară

- reducerea platfusului, monturilor și durerilor de picioare

- senzația de mai multă libertate în mișcare

Citește și Cum se formează cancerul şi ce rol are prevenţia