De ce e bine să ai în casă vaselină. În ce situaţii te ajută

Produc care are utilitate în cosmetică, vaselina şi-a dovedit utilitatea şi în diverse treburi şi reparaţii prin casă.

image

Jeleul de petrol, numit și vaselină, este un amestec de uleiuri minerale și ceară. Vaselina a fost inventată de chimistul Robert Augustus Chesebrough în anul 1859, cu scopul de a vindeca zgârieturi, arsuri și diferite probleme ale pielii. Astăzi, vaselina a devenit un produs care are beneficii şi în locuințele noastre şi poate fi folosit în mai multe scopuri casnice.

Lustruiește pantofii și mobila din piele

Vaselina poate fi folosită ca o alternativă rapidă a cremei pentru lustruirea obiectelor din piele. Vei avea pantofi, cizme, genți, mănuși și mobilier din piele mult mai lucioase, dacă le vei șterge cu ajutorul unei cârpe din bumbac îmbibată în vaselină.

Îndepărtează petele dificile

Vaselina poate îndepărta unele pete dificile precum cele de ceară, de gumă de mestecat, de creioane și de machiaj, de pe îmbrăcăminte, lenjerie și mobilier. Aplică vaselină pe pată cu o cârpă umedă, las-o să acționeze câteva secunde, apoi șterge ușor, până când pata dispare. Ține cont că este posibil să fie nevoie să repeți procedeul de mai multe ori!

Folosește-o când vopsești

Dacă urmează să vopsești o anumită zonă sau obiect din casă, însă nu îți dorești ca vopseaua să adere și pe alte suprafețe, precum pe geamuri, balamale, gresie sau pe faianță, pur și simplu aplică un strat subțire de vaselină pe locurile pe care vrei să le protejezi. Când termini de vopsit, șterge vaselina cu o cârpă umedă.

Adio, scrâțâit de uși și ferestre!

Vaselina acționează ca un lubrifiant și te poate scăpa de scârțâitul ferestrelor, ușilor de la casă sau de la mobilă. Pentru a scăpa de aceste sunete deranjante, tot ce trebuie să faci, este să aplici un strat subțire pe balamale, apoi să deschizi și să închizi ușile sau ferestrele de câteva ori.