De ce ar trebui să ne plimbăm măcar 15 minute pe zi?

Plimbările cât mai lungi sunt obligatorii pentru a ne menține sănătatea și chiar pentru a preveni unele afecțiuni. Găsește-ți timp, în fiecare zi, pentru o plimbare în parc!

plimbare jpg

Încalță-te comod și ieși la plimbare în fiecare zi. Foto Shutterstock. 

Ajută dacă ai depresie

O plimbare lungă prin parc poate aduce beneficii persoanelor care suferă de depresie, arată un studiu publicat de Publimed. Psihologii din Canada și SUA au monitorizat persoane diagnosticate cu forme grave de depresie si au ajuns la concluzia ca efectul unei plimbari este, pentru ei,  echivalentul unei vesti bune. Marc Berman, cercetator la Baycrest de Institutul de Cercetare Rotman, Toronto, a condus studiul impreuna cu partenerii sai de la Universitatea din Michigan și Universitatea Stanford. Specialistul susține că pacieții cu depresie clinică au demonstrat performanță îmbunatățită a memoriei, după o plimbare în natură, dar a avertizat că astfel de plimbări nu sunt un înlocuitor pentru tratamentele specifice depresiei clinice.

Îți pune inima la treabă

O plimbare lungă îți punemușchii la treabă, dar nu doar pe cei ai picoarelor, ci și mușchiul inimii. De aceea, plimbările zilince ajută la scăderea riscului de boli de inimă,  la gestionarea tensiunii și colesterolului mare, în caz de diabet și stimulează organismul să producă arderi și să lupte cu kilogramele. Mai mult, îți oferă expere la lumina natural, care înseamnă sinteză de vitamina D, de ajutor pentru oase.

Digestie mai bună

O activitate fizică moderată, precum plibările lungi nu doar că stimulează metabolismul să ardă calorii, dar îți stimulează și digestia. Da, sfatul de a face o plimbare după masa este unul foarte bun!  Datorită mișcării vei observa că îți scade riscul de balonare și de discomfort resimțit după ce mănânci și că vei suferi mai rar de constipație. Este bine de știut că un studiu publicat în revista National Libray of Medicine din SUA  a relevat faptul ca cei care fac plimbari zilnice au un risc scazut de deces din cauza cancerului de colon.

Tonus muscular crescut

Plimbarea este o forma de exercitiu fizic care nu necesită pregătire fizică, nici încălzire și nu are contraindicații. Iar beneficiile sunt garantate pentru creșterea tonusului psihic și fizic. Plimbatul pune în la treabă mușchii spatelui, ai coapselor, gambelor și este, în sine, un exercitiu fizic lejer, dar care, făcut zilnic, îți întărește musculature. Totul este să faci peste 1000 de pasi pe zi.

Citește și Ce nu știai despre lichidul seminal?