Sex in timpul tratamentului cu ovule? Nici vorba!

1 sex in timpul tratamentului cu ovule jpg jpeg

Odata ce ai primit diagnosticul de infectie genitala, cel putin cateva zile trebuie sa urmezi indicatiile medicului. Printre restrictii, ai interzis sa faci sex in timpul tratamentului cu ovule.

Nu exista exceptii in acest caz. Cat esti sub tratament, indiferent daca te protejezi sau nu cu prezervativ, nu ai voie sa faci sex in timpul tratamentului cu ovule. Unul dintre motive este ca iti poti infecta si partenerul. Altul, ca tratamentul nu va da rezultate.

De regula, tratamentul cu ovule se administreaza seara, pentru ca ovulul sa isi faca efectul pe timpul noptii, cat stai in pozitie culcat. Dimineata, ovulul incepe sa se scurga spre exterior.

Cel putin 5-7 zile dureaza tratamentul cu ovule si, in multe cazuri, infectia nu trece din prima, asa ca sunt necesare investigatii dupa prima saptamana de tratament. Daca partenerul de viata nu este infectat, este mai bine sa il protejezi de aceasta neplacere, amanand contactul sexual pana cand nu mai sunt urme de infectie in corpul tau.

Mai mult decat atat, daca nu tii cont de indicatiile medicului si cedezi dorintelor sexuale, tratamentul va fi ineficient; din pacate, unele ciuperci sunt atat de rezistente, incat pot afecta zona ovarelor si a trompelor uterine. Se intampla ca infectia sa fie asa de grava, incat sa se ajunga la interventii chirurgicale, chiar la extirpare.

NU este permis sa faci sex in timpul tratamentului cu ovule

In caz ca nu stiai, 75% dintre femei se imbolnavesc cel putin o data in viata din pricina infectiilor vaginale, scrie Mayo Clinic.

De obicei, infectia fungica este insotita de simptome, precum mancarime, senzatie de arsura la urinare, iritatie, roseata, inflamatie, durere vaginala si scurgeri albicioase, cu textura branzoasa.

Infectiile vaginale sunt usor de tratat, daca se urmeaza intocmai tratamentul. Simptomele ar trebui sa se diminueze in cateva zile, prin urmare, este perfect normal sa crezi ca infectia a trecut si iti poti relua viata sexuala. Sfatul medicului este sa nu cedezi si sa urmezi tratamentul pana la final.

7 zile pauza

Tratamentul pentru infectiile fungice include de obicei medicamente ce trebuie administrate pana la 7 zile. In majoritatea cazurilor, vorbim despre pilule orale, unguente si supozitoare vaginale. Daca neplacerea nu se diminueaza in cateva zile, trebuie sa mergi din nou la medic. Poate fi vorba despre o infectie ce necesita un tratament mai puternic si mai indelungat pentru a fi combatuta.

Cata vreme vaginul este inflamat si suferi din cauza iritatiilor provocate de infectia fungica, este mai bine sa eviti cateva zile contactul sexual. Nu de alta, dar activitatea fizica sexuala poate intensifica disconfortul si durerea vaginala. Penetrarea presupune miscare de frecare, care poate provoca leziuni vaginale si risc mai mare ca infectia sa fie transmisa si partenerului.

Citeste mai multe despre sex in timpul tratamentului cu ovule:

Infectiile genitale la femei

Cele mai frecvente afectiuni ginecologice