Infecţiile genitale la femei

1 2 jpg jpeg

Infecţiile vaginale pot fi cauzate fie de

, precum bacterii, virusuri, fungi ori paraziţi, fie de anumite modificări în echilibrul florei vaginale.

Tratarea se face printr-o vizită la medic, care va pune un diagnostic corect.

De asemenea, poţi apela la câteva remedii naturiste care îţi pot uşura simptomele neplăcute. Totuşi, persoanele însărcinate trebuie să consulte medicul înainte de a încerca metodele naturiste.

Vaginita bacteriană apare în urma unui dezechilibru al florei vaginale sau când flora este invadată de bacterii patogene.

De asemenea, poate fi influenţată, uneori, de modificările hormonale. Femeile care au un partener sexual nou sau care îi schimbă des sunt cele mai expuse acestui tip de vaginită.

Printre simptomele vaginitei bacteriene este şi eliminarea unei secreţii în cantitate excesivă, urât mirositoare, de culoare alb-cenuşie. Unele femei cu vaginită bacteriană descriu o secreţie galbenă.

În timpul sarcinii, vaginita bacteriană poate să ducă la complicaţii, precum avortul spontan sau naşterea prematură.

Trichomononiaza este o boală determinată de parazitul Trichomonas Vaginalis, care se transmite pe cale sexual şi se manifestă secreţii abundente de culoare gri-verzui, miros urât, arsuri vaginale, dureri în timpul contactului sexual.

Chlamydiaza este o infecţie bacteriană cauzată de Chlamydia trachomatis, care se transmite prin contact sexual, mai ales în rândul tinerilor.

Chlamydiaza infectează uretra la bărbaţi, precum şi uretra, canalul cervial şi organele reproductive superioare la femei. Mai mult, o mamă infectată poate transmite infecţia copilului în timpul naşterii.

Spală zona vaginală cu apă curată şi utilizează un săpun pe bază de glicerină fără parfum. Gelul de duş obişnuit sau produsele de igienă ce conţin alcool sau alte chimicale pot afecta echilibrul florei locale.