Muzica îţi face bine dacă ai aceste probleme de sănătate!

Muzica este o metodă excelentă pentru relaxare și îmbunătățirea stării de spirit. Fiecare dintre noi are un gen de muzică preferat și melodii favorite, pe care le ascultă zilnic. Dar, muzica este mai mult decât o metodă simplă de relaxare, fiindcă aduce reale beneficii pentru sănătate.

image

Are efecte benefice în boala Alzheimer

Muzica poate stimula aminitirile și rememorarea momentelor din trecut. Potrivit CNN, ascultarea melodiei favorite te poate face să îţi aduci anumite de anumite clipe, fără să conștientizezi imediat. Specialiștii susțin că ascultarea regulată a melodiei preferate îmbunătățește capacitatea de memorare și susține adaptabilitatea creierului, în cazul persoanelor diagnosticate cu demențe sau cu boala Alzheimer. Mai mult, în Journal of Alzheimer's Disease, Michael Thaut, profesor la Universitatea din Toronto, a arătat printr-un studiu, faptul că atunci când ascultăm melodii care au o anumită semnficație pentru noi, se stimulează anumite căi neuronale și funcțiile creierului se îmbunătățesc.

Poate ameliora simptomele depresiei și cele ale anxietății

Un studiu realizat în 2017 arată că muzica clasică şi jazzul contribuie la ameliorarea simptomelor depresiei și la reducerea anxietății. De asemenea, este bine de știut că tonurile nostalgice ale anumitor melodii pot avea efect contrar, simptomele depresiei putând să se accentueze. Pentru a crește șansa de a obține rezultatele dorite, se recomandă ședințe de muzicoterapie, sub îndrumarea unui specialist.

Mai multe despre muzicoterapie află AICI!

Poate scădea riscul de dezvoltare a bolilor cardiovasculare

Există anumite melodii care ne determină să dansăm și să ne mișcăm în voie. Potrivit cercetătorilor, dansul este o formă excelentă de mișcare care crește rezistența fizică și poate preveni afecțiunile cardiovasculare.

Reduce oboseala

Un studiu realizat în 2015 de cercetătorii de la Universitatea din Shanghai a arătat că melodiile cu un ritm relaxant pot reduce oboseala acumulată și cresc rezistența musculară. Muzicoterapia este indicată și persoanelor care urmează un tratament împotriva cancerului, cât și celor care au activitate fizică intensă, pentru reducerea oboselii.

Te ajută să faci față mai ușor durerii

American Music Therapy Association recomandă muzicoterapia în spitale și celor care suferă de dureri cornice, întrucât aceasta contribuie la reducerea durerilor. Muzicoterapia se poate face la orice vârstă.

Anca-Teodora Popa