5 probleme pe care le rezolvi cu ajutorul unui masaj de relaxare

Așa cum rezultă și din denumirea lui, masajul de relaxare te ajută să te relaxezi, să scapi de stresul acumulat într-o zi de muncă și astfel să ai o stare de bine, dar poate preveni sau ameliora anumite afecțiuni și probleme de sănătate. Este bun pentru persoanele de orice vârstă, chiar și pentru copii, și în orice moment al zilei. Pe termen lung, această procedură îți va crește calitatea vieții, vei avea un nivel crescut de energie și o stare psihică mai bună. Există fotolii de masaj de foarte bună calitate care pot înlocui cu succes o vizită la un specialist, pe care le poți avea acasă și de care poți să te bucuri în orice moment al zilei.

masaj relaxare (1) jpg

  Foto: Pexels

Iată ce probleme poți să rezolvi cu masajul de relaxare:

Reduce stresul și ameliorează stările de anxietate

Masajul relaxează musculatura, îmbunătățește circulația și te ajută să respiri mai bine. Atunci când corpul se detensionează, și starea psihică se va îmbunătăți. Astfel, o ședință de masaj la sfârșitul unei zile solicitante rezolvă problema stresului acumulat în ziua respectivă. Pe termen lung, stările de anxietate se ameliorează și te vei simți mult mai bine.

Combate insomnia

O sesiune de masaj de relaxare seara, înainte de somn, te va ajuta să te odihnești mult mai bine. În urma masajului, corpul se va relaxa, la fel și mintea, iar dacă suferi de insomnii sau de alte tulburări ale somnului, aceste stări se vor ameliora în timp și chiar vor dispărea dacă introduci în rutina ta masajul de relaxare.

Reduce durerile musculare

Durerile sau tensiunile musculare sunt în cele mai multe cazuri provocate de postură - statul la birou sau în picioare mai multe ore. La finalul unei zile ajungi acasă cu dureri pronunțate de spate sau de picioare, care îți strică toată dispoziția. Presiunea blândă, dar fermă asupra mușchilor ajută la detensionarea lor. Masajul de relaxare ajută să îndepărtezi și febra musculară pe care o ai după un program solicitant de exerciții sportive.

Stimulează imunitatea

Potrivit katiebellphysio.com, prin reducerea hormonilor de stres și scăderea tensiunii arteriale, masajul de relaxare îți stimulează imunitatea organismului, care va deveni mult mai rezistent la diverse boli sau infecții.

Îmbunătățește aspectul pielii

Pentru că masajul de relaxare stimulează circulația sângelui și oxigenarea țesuturilor, pielea va fi mai elastică, astfel că, în timp, aspectul ei va fi mai luminos și mai ferm. Din acest motiv, acest tip de masaj este recomandat mereu pentru întreținerea corporală.

Foto: Pexels