Ozzy Osbourne vorbește deschis despre Parkinson: „Simt că mă plimb în cizme de plumb”

Muzicianul în vârstă de 73 de ani se confruntă cu simptome fizice, generate de boala Parkinson precum dificultățile motorii care fac mersul târșâit și simptome mentale, precum depresia, scrie Prevention.

„Mă simt de parcă mă plimb cu cizme de plumb”, a spus Osbourne legat de experiența sa cu boala.

ozzy osbourne sharon osbourne foto shutterstock

Ozzy trece mai ușor prin boala datorită soției lui, Sharon. Foto: Shutterstock

Ozzy Osbourne s-a confruntat cu o serie de provocări de sănătate, de la contractarea COVID-19 la o operație la gât până la tratarea simptomelor legate de lupta sa cu boala Parkinson. Deși cântărețul „Patient Number 9” a ținut prima pagină a ziarelor, dezvăluind că se va întoarce în Anglia din cauza violenței armate din SUA, el vorbește și despre starea sa generală de sănătate. Vedeta a dezvăluit recent provocările fizice și mentale care însoțesc boala Parkinson și cum este să trăiești cu boala.

După „operația majoră [la gât] pe care a suferit-o, și despre care soția sa, Sharon Osbourne a spus anterior că „va determina restul vieții sale”, rockerul Black Sabbath s-a confruntat cu unele complicații. Acum suferă dureri nervoase, conform unui interviu acordat The Guardian. „suferința a devenit atât de grea încât la un moment dat m-am gândit: „O, Doamne, te rog, nu mă lăsa să mă trezesc mâine dimineață.”

Efectele secundare ale intervenției chirurgicale s-au adăugat la dificultățile cu care Ozzy se confrunta deja având Parkinson. Unele dintre simptomele bolii, manifestate și în cazul lui, includ probleme motorii, cum ar fi mersul tâtșâit. „Crezi că ridici picioarele, dar piciorul nu se mișcă”, a explicat el în același interviu. „Am impresia că mă plimb cu cizme de plumb.”

Depresia este un alt simptom asociat cu Parkinson, care îl afectează și pe Ozzy. El a explicat că „a ajuns la un punct”, unde „nimic nu mai părea interesant”, ceea ce l-a determinat să înceapă să ia antidepresive. „Înveți să trăiești momentul”, a continuat Ozzy. „Nu știi când te vei trezi și nu te vei putea da jos din pat. Dar pur și simplu nu te gândești la asta.”

Rockerul și-a dezvăluit pentru prima dată diagnosticul în 2020, despre care a spus că a fost „teribil de provocator” într-un interviu pentru Good Morning America, în timp ce soția sa, Sharon, a explicat: „Există atât de multe tipuri diferite de Parkinson; nu este o condamnare la moarte, dar afectează anumiți nervi din corpul tău. Și este... de parcă ai avea o zi bună și apoi o zi foarte proastă.

Potrivit Fundației Parkinson, boala Parkinson este o tulburare neurodegenerativă progresivă care afectează neuronii producători de dopamină din creier, rezultând atât simptome motorii, cât și non-motorii, inclusiv tremor, rigiditate a membrelor, tulburări cognitive, depresie și probleme de echilibru.

Din fericire, Ozzy spune că Sharon un sprijin minunat de-a lungul luptei sale pentru sănătate. „Avem câte o mică ceartă din când în când, dar în rest, pur și simplu mergem mai departe.” Sharon a spus pentru publicația The Guardian că un obiectiv al ei este să găsească un antrenor personal care să-l ajute pe Ozzy  cu „atrofia” musculară.

În ciuda acestor lucruri, legenda vie Ozzy Osbourne, își propune să plece în turneu. „Nu ați văzut sfârșitul lui Ozzy Osbourne, vă promit”, a spus el pentru The Guardian. „Dacă merg în turneu și mor la prima melodie, mă voi întoarce a doua zi.”

Citește și Aceste semne arată că ai putea avea lipsă de calciu