Două băuturi pe care neurocercetătorii le evită pentru a-și păstra sănătatea creierului
Deși ambele băuturi sunt consumate pe scară largă, există dovezi că ele cresc riscul de boala Alzheimer.
În mod îngrijorător, alegerile tale de stil de viață ar putea sta la baza unui risc crescut de demență.
Alcoolul distruge bacteriile intestinale și inhibă activitatea cerebrală, promovând afectarea creierului. Foto: Shutterstock
Un neurolog a avertizat asupra a două băuturi care ar putea crește riscul de boală Alzheimer, cel mai frecvent tip de demență. Robert W.B. Love, un neurolog, a spus:
„Evitați aceste două băuturi, deoarece vă pot crește riscul de boală Alzheimer”, și le-a prezentat.
Băuturile dietetice
Credem că dacă înlocuim băuturile răcoritoare obișnuite îndulcite cu zahăr cu băuturi dietetice sau cu „sifonul” dietetic și facem un pas corect pentru sănătate. Dar aceste băuturi sunt asociate cu o mulțime de efecte negative. Love a spus: „Oamenii cred că fac un lucru bun, dar este ceva foarte rău. Majoritatea se îndulcesc cu aspartam. Iar aspartamul nu este bun pentru bacteriile intestinale și este asociat cu o mulțime de efecte secundare negative, inclusiv cancerul, așa cum arată studii efectuate deocamdata pe animale.”
Cercetătorii în neuroștiință a explicat că cercetările indică faptul a cunsuma aspartam, în special din băuturi dietetice, este îl legatura cu un risc mai mare de diabet de tip 2.
În mod îngrijorător, un nivel crescut al zahărului din sânge „este foarte dăunătoare” pentru creier, potrivit Love.
El a adăugat: „Orice vă crește riscul de diabet crește riscul de apariție a bolii Alzheimer.”
Alcoolul
Nenumărate cercetări continuă să certifice o legătură între riscul mai mare de demență și băuturile alcoolice. Similar băuturilor cu aspartam și alcoolul este dăunător pentru bacteriile tale intestinale, iar potrivit dr. Love, „ceea ce este rău pentru bacteriile tale intestinale este rău pentru creier”.
În plus, alcoolul reduce activitatea în cortexul prefrontal, care este responsabilă pentru autocontrol. Legat de acest spect, dr. Love spune „Nu este deloc indicat să inhibați în mod regulat o parte a creierului dacă doriți să reduceți riscul bolii Alzheimer.”
Sursa: Express