Cum recunoști roșiile pline de chimicale?

Roșiile sunt unele dintre cele mai populare legume datorită gustului lor delicios și valorii lor nutriționale. Cu toate acestea, mulți producători utilizează metode de creștere forțată și utilizarează excesiv a chimicalele pentru a obține roșii mari și frumoase într-un timp mai scurt.

rosii cultura tomate shutterstock 1009167631 jpg

Aspectul „perfect” al roșiilor poate fi un semn că au fost îngrijite cu chimicale. Foto: Shutterstock 

Recunoașterea unei roșii crescute forțat sau plină de chimicale poate fi o sarcina dificilă pentru consumatori, dar există câteva semne care pot ajută la identificarea acestora. Iată care sunt, potrivit SfatNaturist.

Aspectul exterior al roșiei

Modul în care arată roșia la experior poate oferi indicii importante. O roșie crescută forțat sau tratată cu chimicale poate avea o culoare uniformă, strălucitoare și exagerată, care nu este întotdeauna întâlnită în mod natural.

De asemenea, trebuie să ai grijă la roșiile țuguiate. Acestea pot fi pline de pesticide deoarece provin din din solarii sau grădini unde coacerea a fost stimulată cu pesticide în concentrații foarte mari. Totodată, trebuie să mai știi că în momentul în care o roșie este maurată forțat, adică i se forțează coacerea, interiorul ei rămâne verde, necopt semn că din stadiul de floare, planta a fost stimulată chimic.

Un alt semn este acela că roșiile fără semințe, sau dacă sunt de proveniență străină, deci nu sunt locale, românești.

Textura roșiei

Poate fi, de asemenea, un indiciu. O roșie naturală are o textura ușor aspră sau zgrunțuroasă, în timp ce una crescută forțat sau plină de chimicale poate fi netedă și lucioasă. De asemenea, roșiile crescute în mod natural pot avea mici imperfecțiuni, cum ar fi pete sau crăpături, în timp ce roșiile tratate chimic pot părea perfecte și uniforme.

Aroma roșiilor

Roșiile crescute în mod natural au o aromă și un gust bogat și dulce, în timp ce cele crescute forțat sau tratate cu chimicale pot avea un gust insipid sau pot fi prea dulci și artificiale.

Sursă și metodele de producție

Un alt aspect de luat în considerare este sursă și metodele de producție. Roșiile crescute în seră și cele care sunt disponibile în afară sezonului pot fi mai susceptibile să fie crescute forțat sau să fie tratate cu chimicale pentru a îmbunătăți producția și aspectul lor. În schimb, roșiile cultivate în mod organic, fără utilizarea pesticidelor și a îngrășămintelor chimice, pot fi o opțiune mai sigură și mai naturală.

Pentru a fi sigur că roșiile pe care le achiziționezi sunt crescute în mod natural și nu sunt pline de chimicale, o opțiune bună este să cumperi de la producători locali sau să verifici etichetele produselor pentru a le identifica pe cele care sunt cultivate organic și nu au fost supuse tratamentelor chimice. În plus, alegerea roșiilor în sezon poate fi o idee buna deoarece există o mai mare probabilitate că acestea să fie crescute în mod natural.

Așadar, recunoașterea unei roșii crescute forțat sau plină de chimicale poate fi dificilă, dar prin examinarea aspectului, texturii, gustului și a surselor de producție, poți face alegeri mai informate și te poți bucura de roșii mai sănătoase și mai naturale.

Sursa text: sfatnaturist.ro