Cu ce probleme de sănătate te poți confrunta din cauza deficienței de vitamina C?

Obținerea cantității potrivite de vitamine și minerale este crucială pentru a susține modul în care funcționează corpul tău.

Ele sunt importante pentru susținerea creșterii și dezvoltării normale întărirea imunității și întărirea oaselor.

În special, vitamina C este un nutrient esențial pentru o recuperare mai rapidă după boli și pentru o sănătate bună pe termen lung.

vitamina c jpg

Vitamina C aduce multiple beneficii sănătății. Foto: Shutterstock. 

Beneficiile recunoscute ale vitaminei C sunt nesfârșite. Puternicul antioxidant joacă un rol important în întărirea apărării organismului și susține sistemul imunitar. Mulți oameni din au deficit de vitamina C iar impactul nu este de neglijat.

​​Infecții sezoniere și răceală comună

Vitamina C joacă este implicată în atenuarea infecțiilor sezoniere, cum ar fi răceala și gripa. Studiile sugerează că suplimentarea cu vitamina C este, de asemenea, eficientă în a face răceala obișnuită mai puțin severă.

Dr. Tushar Mhapankar, Clinica ORL a lui Mhapankar, Mumbai, a spus: „Vitamina C este un nutrient esențial cu mai multe beneficii pentru sănătate. Dincolo de contribuțiile sale la imunitatea și creșterea organismului, ajută și la atenuarea infecțiilor sezoniere, cum ar fi prin reducerea duratei și simptomelor răcelii, gripei și pneumoniei. De asemenea, persoanele cu boli netransmisibile, cum ar fi diabetul și hipertensiunea arterială, pot avea nevoie de și mai multă vitamina C. Are un rol important de jucat în susținerea sănătății generale și a bunăstării oamenilor.”

Diabet zaharat​

Dacă aveți diabet, vitamina C poate ajuta la îmbunătățirea nivelului de glucoză din sânge și a profilului lipidic. Se observă că pacienții cu BNT comune, cum ar fi diabetul, pot avea nevoie de mai multă vitamina C decât alții, din cauza stresului oxidativ ridicat observat la acești pacienți. Pacienții cu diabet au concentrații de vitamina C cu 30% mai mici decât cei non-diabetici.

​​Boli cardiovasculare​

Studiile au arătat că vitamina C poate ajuta la reducerea riscului de boli coronariene. La pacienții cu boli cardiovasculare sau cu hipertensiune arterială, nutrientul poate proteja afectarea organelor și poate îmbunătăți funcția endotelială vasculară, ceea ce ajută la reglarea coagularii sângelui.

​​Anemia​

Vitamina C vă poate ajuta corpul să absoarbă fierul, care este important pentru a ajuta persoanele cu anemie (lipsa nivelului de fier din organism). A avea anemie poate fi un indiciu că s-ar putea să vă confruntați cu o deficiență de vitamina C.

​​Forță și vindecare​

Vitamina C este cunoscută pentru că ajută la vindecarea rănilor și la menținerea sănătății dinților și gingiilor. Puternicul antioxidant joacă un rol important în întărirea apărării organismului și susține sistemul imunitar.

Dr. Parag Sheth, director medical regional, Abbott a spus: „Vitamina C joacă un rol important în creșterea imunității și mai mulți oameni ar trebui să poată înțelege beneficiile pe care le oferă pentru sănătate.”

​​Pneumonie​

De asemenea, sa demonstrat că vitamina C reduce durata spitalizării la pacienții cu pneumonie. Deși o dietă sănătoasă este importantă pentru o bună nutriție, aceasta poate să nu fie suficientă pentru a contracara deficiența. Suplimentarea cu vitamina C poate fi utilă pentru a vă ajuta să vă oferiți impulsul de care aveți nevoie pentru a vă menține nivelul de vitamina C sub control.

Consultă medicul înainte de a lua suplimente și mai ales dacă ai o afecțiune de sănătate existentă pentru a te asigura că obții doza potrivită pentru a răspunde nevoilor tale de sănătate.