Care sunt cele 6 semne zodiacale predispuse la depresie?

Depresia este o afecțiune comună și gravă de sănătate mintală care provoacă un sentiment persistent de tristețe, inutilitate, anxietate și pierderea interesului pentru activitățile zilnice.

Depresia este o tulburare care ne poate afecta pe oricare dintre noi din numeroase motive și are un impact imens asupra sănătății fizice și mentale, scrie The Mind Journal

Potrivit astrologilor, depresia este asociată cu semnele noastre zodiacale și, prin urmare, unele semne sunt mai predispuse la depresie și tristețe decât altele. În general, acele semne zodiacale care sunt mai emoționale și mai intuitive au această predispoziție.

Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock

Depresia este și ea, scrisă în zodii. Foto: Shutterstock

De asemenea, anumite trăsături de personalitate, cum ar fi stima de sine scăzută, a fi autocritic, pesimist sau excesiv de dependent de alți oameni sunt toate asociate cu o tendință mai mare de a se simți fără speranță și deprimat.

Iată șase semne zodiacale care sunt cel mai probabil să fie deprimate.

Pești

Sunt semnul zodiacal cel mai predispus sa sufere de depresie. Peștii au o tendință spre martiriu și sacrificiu de sine. Sunt foarte amabili și iubitori, dar pot fi, de asemenea, autodistructivi și în afara contactului cu realitatea. De obicei, ei văd viața prin ochelari de culoare trandafirie și viziunea lor visătoare asupra vieții nu este realistă, de aceea sunt dezamăgiți adesea.

Când peștii devin depresivi, este pentru că nu își pot controla viața atât de mult pe cât doresc. Cu toate acestea, ei aleg întotdeauna să sufere în tăcere și încearcă să zâmbească chiar și atunci când le este foarte greu, pentru că nu vor ca cei dragi să fie afectați.

Pentru a evita depresia, peștii ar trebui să stea departe de sacrificiul de sine și să nu mai încerce să-i mulțumească pe toți cei din jurul lor.

Rac

Este un alt semn zodiacal cu o mare tendință de a fi sumbru și deprimat. Acești oameni sunt foarte sensibili, grijulii, plini de compasiune, dar adesea simt că nimănui nu-i pasă de ei, deși au mare nevoie să fie iubiți. De asemenea, au nevoie de recunoaștere și afecțiune pentru a se simți fericiți și în siguranță din punct de vedere emoțional.

Depresia lor vine adesea ca urmare a implicării prea puternice în viața altor oameni și a faptului că nu pot controla tristețea pe care o simt. Racilor le este extrem de greu să se deschidă cu privire la nevoile și dorințele lor așa că aleg să sufere în tăcere, ceea ce duce la depresie.

Leacul pentru tristețea lor este să se înconjoare de prieteni și familie.

Scorpion

Este un semn care simte emoțiile profund și intens, de aceea, acești oameni tind să sufere de depresie mai mult decât celelalte semne zodiacale. Scorpionii sunt întotdeauna implicați emoțional în relațiile lor personale, ceea ce înseamnă că atunci când acestea nu funcționează, devin triști și anxioși.

De aceea, unii dintre cei mai mari factori declanșatori ai depresiei Scorpionului sunt singurătatea, pierderea și separarea. Cu toate acestea, Scorpionii nu vor admite niciodată că sunt deprimați și vulnerabili din cauza fricii că cineva ar putea încerca să folosească asta împotriva lor.

Pentru a evita tristețea, ei trebuie să învețe cum să-și controleze emoțiile intense. De asemenea, le-ar fi de ajutor un prieten sau un confident cu care își pot împărtăși oricând gândurile și sentimentele cele mai profunde.

Capricorn

Acesta este un alt semn zodiacal predispus la depresie, chiar dacă oamenii născuți sub acest semn zodiacal tind să rămână calmi chiar și sub presiune, atunci când emoțiile lor umane rămân neexprimate, pot ajunge la depresie majoră. Acești oameni simt adesea că sunt responsabili pentru toată lumea, iar atunci când nu se ridică la înălțimea propriilor așteptări, vina se instalează și devin rapid deprimați.

Eu au nevoie să învețe să aibă încredere în ei înșiși și în alți oameni și să aleagă câțiva prieteni apropiați și de încredere cu care să-și poată împărtăși sentimentele atunci când se simt triști.

Gemeni

Sunt personalități complicate, care sunt predispuse sa experimenteze emotii intense, fie ca sunt bune sau rele. Simbolul zodiacal în sine, semnifică faptul că acești oameni au două laturi distincte ale personalității lor. Sunt oameni foarte inteligenți, dinamici și vorbăreți și pot deveni depresivi dacă intră într-o rutină plictisitoare sau dacă se găsesc într-o poziție în care nu pot vorbi și nu își pot exprima liber ideile.

De cele mai multe ori, imaginația lor plină de viață îi va împiedica să cadă într-o rutină, dar chiar și cele mai imaginative și creative minți pot cădea în depresie.

Spre deosebire de alte zodii, Gemenii își vor proiecta depresia și problemele interioare în lumea exterioară.

Taur

Este, de asemenea, unul dintre semnele zodiacale cel mai probabil să cadă în depresie. Acești indivizi sunt persoane cărora le place confortul din familie și rutina vieții, de aceeea se simt cel mai confortabil atunci când sunt acasă sau când sunt înconjurați de cei dragi.

Depresia îi poate lovi puternic și, îi face să se închidă în sine. Însă, chiar dacă se simt extrem de triști și deznădăjduiți, taurii sunt foarte intimi cu emoțiile lor și au un cerc restrâns de confidenti de încredere. Gătitul, aromaterapia și alte tehnici de relaxare le-ar putea ridica cu ușurință starea de spirit atunci când se simt dezamăgiți.

Citește și Dieta Prințesei Kate este simplă și ușor de urmat