Cum scapi de dureri de cap fără medicamente. Leacuri de încercat

1 durere cap jpg jpeg

Migrenele sunt dureri de cap pulsatile, resimţite pe o parte a capului. Acestea pot fi moderate sau severe, iar factorii determinanţi sunt multipli, de la somn insuficient, stres până la factorii ereditari. Simptomele unei migrene sunt, de asemenea, variate, de la sensibilitate la lumină, durere şi dificultate de concentrare, până la greaţă şi vărsături. Indiferent dacă ai o migrenă moderată sau severă, remediile naturiste îţi sar în ajutor.

Uleiul de lavandă

Pentru că are proprietăţi relaxante, antiinflamatoare şi antidepresive, uleiul de lavandă este un aliat de nădejdie împotriva migrenelor. Poţi face inhalaţii cu ulei de lavandă pentru a scăpa de migrene sau poţi aplica puţin ulei pe tâmple. Un studiu din 2016 susţine că terapia cu ulei de lavandă, ţinută pe o perioadă de trei luni, reduce frecvenţa şi intensitatea migrenelor.

Ceaiul de muşeţel

Muşeţelul, una dintre cele mai cunoscute şi folosite plante medicinale, are efecte relaxante, imunostimulatoare şi antiinflamatoare. Astfel, planta poate fi de un real ajutor în ameliorarea migrenelor. Îţi poţi face un ceai de muşeţel dintr-o lingură de flori, pe care le pui la infuzat într-o cană cu apă fierbinte. Laşi la infuzat 10 minute, după care strecori. Poţi bea până la trei căni de ceai de muşeţel pe zi.  

Uleiul de mentă

Menta are numeroase întrebuinţări, de la menţinerea sănătăţii sistemului gastrointestinal şi al celui respirator, până la tratarea migrenelor. Pentru ameliorarea migrenelor, aplică puţin ulei de mentă pe tâmple şi masează uşor.

Ceaiul de ghimbir

Ghimbirul este originar din Asia de Sud, fiind folosit încă din vechime pentru ameliorarea stărilor de greaţă, creşterea imunităţii şi reducerea migrenelor. Ceaiul de ghimbir se prepară din rădăcina plantei, tăiată felii sau rasă. Aceasta se lasă la infuzat în apă clocotită, timp de 10 minute, apoi se serveşte. Atenţie! Ceaiul de ghimbir nu trebuie consumat de femeile însărcinate şi de cele care alăptează. De asemenea, consumat în cantităţi prea mari poate cauza probleme ale tractului digestiv.

Citeşte şi: Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci ghimbir în fiecare zi?

Sarea de Himalaya

Sarea roz de Himalaya este recunoscută pentru conţinutul său ridicat de minerale şi pentru beneficiile multiple, printre care echilibrarea nivelului electroliţilor şi revitalizarea organismului. Sarea de Himalaya, combinată cu puţină zeamă de lămâie şi cu apă poate fi de ajutor în reducerea migrenelor. Pentru a prepara acest remediu, amestecă jumătate din zeama unei lămâi cu apă şi o linguriţă de sare de Himalaya. Ia câteva linguriţe din remediu, atunci când observi primele simptome ale migrenei. Atenţie! Nu trebuie să faci abuz de acest remediu, întrucât consumul prea mare de sare are efecte negative pentru sănătate.

Citeşte şi: Sarea de Himalaya, detoxifiant pentru piele

Alte obiceiuri care te pot ajuta să scapi de migrene

Migrenele pot fi cauzate şi de deficitul de magneziu, aşa că asigură-te că mănânci zilnic alimente care să-ţi asigure aportul acestui mineral, precum lapte, ouă, migdale, nuci braziliene, ovăz şi caju. De asemenea, nu pierde nopţile şi redu stresul prin practicarea zilnică a activităţilor preferate, prin sport sau prin meditaţie. Dacă migrenele persistă, indiferent de măsurile pe care le-ai luat, adresează-te medicului specialist, Migrenele severe, de lungă durată, care sunt însoţite de ameţeli şi confuzie pot semnala afecţiuni neurologice grave.

Anca-Teodora Popa