Când ating bărbații apogeul sexual?

S-ar putea să fi auzit zicala că bărbații ating apogeul sexual la sfârșitul adolescenței, iar femeile ating apogeul sexual la 30 de ani.

Dar, acest lucru nu este neapărat adevărat. Ce definește apogeul sexual al unei persoane? Înseamnă să ai mai multe orgasme, să faci mai mult sex sau un sex mai satisfăcător?

Dr. Alfred Kinsey a publicat în 1948 volumul „Sexual Behavior in the Human Male”, primul studiu științific al activității sexuale la oameni.

sex 0 jpeg

Calitatea sexului nu se corelează în mod direct cu cantitatea acestuia. Foto: Shutterstock

Afirmația că bărbații ating apogeul sexual în adolescență se bazează pe constatarea că bărbații au avut mai multe orgasme în anii adolescenței decât în orice altă categorie de vârstă. Cu toate acestea, include atât actul sexual, cât și masturbarea și nu spune nimic despre cât de des tinerii fac sex sau despre satisfacția lor sexuală.

Când vine vorba de activitate sexuală, bărbații tind să facă cel mai mult sex atunci când au 20 de ani. Pe măsură ce îmbătrânesc, dorința sexuală scade, în timp ce problemele sexuale cresc, ceea ce duce la o activitate sexuală mai puțin frecventă.

Mai mult sex înseamnă mai bine?

Dacă satisfacția sexuală este punctul tău de referință, atunci s-ar putea să aibă mai puțin de-a face cu hormonii, dorința sexuală și cantitatea de sex și mai mult de-a face cu calitatea sexului. Ca un vin bun, sexul se poate îmbunătăți odată cu vârsta.

Când fac bărbații cel mai bun sex?

Atât bărbații, cât și femeile tind să fie mai activi sexual la vârsta de 20 de ani, dar nu au neapărat o viață sexuală mai satisfăcătoare. Dorința sexuală este cea mai mare la bărbații în vârstă de 20 de ani și scade odată cu vârsta, împreună cu nivelul de testosteron. Pe măsură ce apetitul sexual scade odată cu vârsta, disfuncția erectilă și alte tipuri de disfuncție sexuală cresc. Cu alte cuvinte, bărbații tind să facă mai puțin sex și au mai multe probleme sexuale pe măsură ce îmbătrânesc.

Dar, ce contează când vine vorba de satisfacție sexuală?

Cercetările au descoperit că, deși funcția sexuală scade la bărbați, mai ales după vârsta de 50 de ani, satisfacția sexuală nu este strict determinată de vârstă. Potrivit aceluiași studiu, satisfacția sexuală generală a fost cea mai mare la bărbații în vârstă de 20 de ani, dar este aproape la fel de mare la 40 și 50 de ani. Satisfacția sexuală a arătat o scădere semnificativă doar după vârsta de 60 de ani. S-ar putea spune că bărbații au mai multe apogeuri sexuale: mai întâi la 20 de ani, apoi din nou la 40 de ani, cu un vârf semnificativ la 50 de ani.

Satisfacția sexuală este afectată de mulți factori diferiți, iar cercetările arată că sănătatea fizică și mentală joacă un rol important în determinarea satisfacției sexuale, mai ales pe măsură ce oamenii îmbătrânesc. Sănătatea generală și funcția sexuală tind să scadă pe măsură ce îmbătrânim, dar asta nu înseamnă că sexul nu poate fi la fel de bun la 50 de ani precum era la 30 de ani. Dovezile sugerează că poate fi și mai bun.

Cercetările au mai descoperit că bărbații au o viață sexuală mai bună decât femeile pe măsură ce îmbătrânesc. Ei sunt mai activi sexual, fac sex de mai bună calitate și sunt mai interesați de sex decât femeile de aceeași vârstă.

Acest lucru arată că „înțelepciunea” sexuală joacă un rol semnificativ în satisfacția sexuală. Odată cu vârsta vine și experiența, cum ar fi comunicarea așteptărilor și a ști cum să faci față problemelor care apar în timpul sexului.

Practica duce spre perfecțiune este la fel de valabilă pentru sex ca și pentru alte domenii. Experiența și lecțiile învățate din experiență pot face sexul mai bun și mai satisfăcător.

Apogeul tău sexual probabil nu este atunci când crezi că este. Bărbații mai tineri au o dorință sexuală mai mare, , dar asta nu înseamnă că și calitatea sexului sau satisfacția sexuală este mai bună pentru bărbații mai tineri decât bărbații mai în vârstă.

În general, sănătatea fizică și mentală joacă un rol mai important în satisfacția sexuală decât vârsta. Bărbații se confruntă cu mai multe disfuncții sexuale pe măsură ce îmbătrânesc, dar medicina modernă a făcut posibilă continuarea activității sexuale până la bătrânețe.

A avea o viață sexuală satisfăcătoare este posibil la aproape orice vârstă. S-ar putea să faci mai puțin sex pe măsură ce îmbătrânești, dar acel sex poate fi mai bun ca niciodată.

Iată câteva sfaturi și trucuri pentru un nivel sănătos de al libidoului:

Exercițiu. Începe ziua cu întinderi pentru a-ți relaxa mușchii și pentru a îmbunătăți fluxul sanguin. Sau cu exercițiul regulat mergeți la sală sau acasă, jogging sau yoga.

Ai grijă ce mănânci. O dietă bogată în legume, fructe, cereale integrale și nuci va hrăni corpul cu vitamine esențiale, echilibrând nivelul hormonal și libidoul.

Nu sări peste preludiu. Femeile pot beneficia mai mult de preludiul experimentând orgasme mai bune, dar asta poate ajuta și la creșterea erecției și a libidoului la bărbați.

Îmbunătățește-ți somnul. Somnul este benefic pentru sănătatea generală a organismului. Mai mult, bărbații care dorm mai mult au un libido mai crescut.

Sursa: Health News