Așa previi mahmureala, chiar dacă exagerezi cu băutura

Chiar dacă te mândrești că bei cu moderație, temuta mahmureală se poate instala totuși, scrie RealSimple.

Iar cel mai simplu mod de a nu suferi din cauza ei, este să o eviți. Un plan de prevenire a mahmurelii te va ajuta să contracarezi o noapte în care bei, dar nu dorești să te simți rău, ziua următoare.

1 spanac oua ochiuri shutterstock 1637385418 jpg jpeg

Pâinea prăjită și ouăle pot fi mic-dejunul ideal după o noapte de beție. Foto: Shutterstock

Mănâncă alimente grase și bogate în fibre

Toate alimentele, în special cele grase, întârzie absorbția de alcool de către organism, spun medicii.Și întârzierea absorbției de alcool este un pas bun spre evitarea mahmurelii.

O alegere bună sunt și alimentele bogate în fibre, cum ar fi varza de Bruxelles și lintea, deoarece descompun alcoolul și îl absorb, împiedicându-l să ajungă în sânge prea repede.

Ia vitamina C

Deseori apreciată pentru puterile sale antioxidante care o fac ideală iarna când ne expunem frigului, vitamina C poate proteja și împotriva simptomelor mahmurelii.

Băuturile distilate dau mai rar mahmureală

Fiecare tip de alcool conține compuși care favorizează mahmureala, dar substanțele chimice toxice care pot declanșa un răspuns inflamator care ajută la apariția simptomelor mahmurelii sunt mai rare în alcoolul foarte filtrat. De obicei, cu cât alcoolul este mai scump, cu atât este mai filtrat și cu atât mai mic riscul de mahmureală.

Nu amesteca băuturile și evită tot ce este acidulat

Cercetările au descoperit că prezența bulelor - fie într-o băutură carbogazoasă, cum ar fi șampania, fie într-un lichior poate accelera rata de absorbție a alcoolului. Carbonarea poate determina extinderea suprafeței stomacului, ceea ce duce la o absorbție crescută a alcoolului și o probabilitate mai mare a unei dimineți neplăcute după.

Alternează cu apă

Este o modalitate foarte bună de a ține mahmureala la distanță. În primul rând, refaci nivelul de hidratare, care este cheia pentru prevenirea mahmurelii, deoarece alcoolul este deshidratant. Și te ajută să păstrezi un ritm mai puțin riscant în privința ingerării de alcool. În orice caz, consumul de alcool te face să urinezi mai des, ceea ce duce la deshidratare.

Mânâncă pâine prăjită și ouă

Pâinea prăjită uscată ajută la absorbția oricărui alcool rămas în stomac, furnizează zahăr și combate greața. Ouăle bogate în nutrienți conțin aminoacidul cisteină, care poate ajuta la curățarea ficatului de radicalii liberi nocivi.

Ia un antiinflamator

Antiinflamatoarele nesteroidiene ameliorează durerile de cap fără a deranja stomacul. O altă soluție, dar care se potrivește pentru puțini petrecăreți este să faci excerciții fizice. Făcând exerciții fizice ușoare până la moderate crește circulația și se accelerează metabolismul de aceea corpul scapă mai repede de toxine, implicit de mahmureală.

Citește și Când tusea indică o problemă mai gravă