Remedii naturiste cu flori de gălbenele

1 2 jpg jpeg

Infuzia, precum şi preparatele obţinute din gălbenele pot fi folosite drept terapie alternativă, completând cu succes tratamentele recomandate de medici. Iată ce afecţiuni poţi trata cu gălbenele!

Remedii naturiste cu gălbenele: boli ale aparatului digestiv

Florile de gălbenele tratează cu succes gastrita, flatulenţa, balonările şi stările spastice ale aparatului digestiv sau diareea.

Se beau câte 3 căni de infuzie de gălbenele pe zi sau se consumă câte 30 de picături de tinctură, de trei ori pe zi, dizolvate într-o cană cu apă sau ceai de mentă.

Remedii naturiste cu gălbenele: tuse seacă

Infuzia de gălbenele ameliorează tusea seacă însoţită de boli ale aparatului respirator - se beau câte 3 căni zilnic sau se consumă câte 30 de picături de tinctură, de trei ori pe zi, dizolvate în ceai de tei.

Remedii naturiste cu gălbenele: ciclu menstrual neregulat

Gălbenelele favoriează apariţia menstruaţiei în cazul femeilor anemice, cu ciclu menstrual neregulat.

Se consumă orice preparat din gălbenele cu 5 zile înainte de apariţia menstruaţiei şi pe toată perioada ei.

Remedii naturiste cu gălbenele: afecţiunile gurii

Administrarea de ceai de gălbenele (câte 3 căni de zi) are rol de antiseptic pentru afecţiuni precum afte, gingivite, abcese dentare sau micoze.

Remedii naturiste cu gălbenele: afecţiuni ale vaginului

Băile vaginale sunt recomandate în diversele afecţiuni ale vaginului, înaintea unui tratament local cu unguente sau ovule.

Se face o infuzie cu ajutorul a 10 g de flori la 100 ml de apă clocotită (se lasă la infuzat jumătate de oră).

Gălbenelele au o acţiune antiinflamatoare şi calmantă, fiind de mare ajutor şi în tratarea unor afecţiuni genitale, precum leucoreea, tricomonaza şi candidoza.

Remedii naturiste cu gălbenele: afecţiuni anale

În cazul fisurilor şi abceselor anale sau al hemoroizilor infectaţi, se recomandă băile de şezut.

Astfel, se fierb 4 linguri de flori de gălbenele (uscate şi mărunţite) la foc mic, timp de 15 minute, în jumătate de litru de apă. Se va completa la final apa evaporată. Infuzia se filtrează cât este fierbinte cu ajutorul unui tifon curat şi se poate folosi intern şi extern pentru diferite afecţiuni.