Remedii naturiste cu flori de g─âlbenele

1 2 jpg jpeg

Infuzia, precum ┼či preparatele ob┼úinute din g─âlbenele pot fi folosite drept terapie alternativ─â, complet├ónd cu succes tratamentele recomandate de medici. Iat─â ce afec┼úiuni po┼úi trata cu g─âlbenele!

Remedii naturiste cu g─âlbenele: boli ale aparatului digestiv

Florile de g─âlbenele trateaz─â cu succes gastrita, flatulen┼úa, balon─ârile ┼či st─ârile spastice ale aparatului digestiv sau diareea.

Se beau câte 3 căni de infuzie de gălbenele pe zi sau se consumă câte 30 de picături de tinctură, de trei ori pe zi, dizolvate într-o cană cu apă sau ceai de mentă.

Remedii naturiste cu g─âlbenele: tuse seac─â

Infuzia de gălbenele ameliorează tusea seacă însoţită de boli ale aparatului respirator - se beau câte 3 căni zilnic sau se consumă câte 30 de picături de tinctură, de trei ori pe zi, dizolvate în ceai de tei.

Remedii naturiste cu g─âlbenele: ciclu menstrual neregulat

Gălbenelele favoriează apariţia menstruaţiei în cazul femeilor anemice, cu ciclu menstrual neregulat.

Se consum─â orice preparat din g─âlbenele cu 5 zile ├«nainte de apari┼úia menstrua┼úiei ┼či pe toat─â perioada ei.

Remedii naturiste cu gălbenele: afecţiunile gurii

Administrarea de ceai de gălbenele (câte 3 căni de zi) are rol de antiseptic pentru afecţiuni precum afte, gingivite, abcese dentare sau micoze.

Remedii naturiste cu gălbenele: afecţiuni ale vaginului

Băile vaginale sunt recomandate în diversele afecţiuni ale vaginului, înaintea unui tratament local cu unguente sau ovule.

Se face o infuzie cu ajutorul a 10 g de flori la 100 ml de ap─â clocotit─â (se las─â la infuzat jum─âtate de or─â).

G─âlbenelele au o ac┼úiune antiinflamatoare ┼či calmant─â, fiind de mare ajutor ┼či ├«n tratarea unor afec┼úiuni genitale, precum leucoreea, tricomonaza ┼či candidoza.

Remedii naturiste cu gălbenele: afecţiuni anale

├Än cazul fisurilor ┼či abceselor anale sau al hemoroizilor infecta┼úi, se recomand─â b─âile de ┼čezut.

Astfel, se fierb 4 linguri de flori de g─âlbenele (uscate ┼či m─ârun┼úite) la foc mic, timp de 15 minute, ├«n jum─âtate de litru de ap─â. Se va completa la final apa evaporat─â. Infuzia se filtreaz─â c├ót este fierbinte cu ajutorul unui tifon curat ┼či se poate folosi intern ┼či extern pentru diferite afec┼úiuni.