Gheara-diavolului alină durerile şi guta. Cum se administrează

Plantă cu acţiune antiinflamatoare, gheara-diavolului este benefică în alinarea durerilor.

image

Unul dintre cele mai cunoscute remedii pentru oase este gheara-diavolului. Datorită proprietăților antiinflamatoare, această plantă alină inclusiv durerile de spate și pe cele musculare. Foto: Shutterstock

Gheara-diavolului este o plantă care crește în regiunile deșertice și de stepă din Africa de Sud. Produce flori roz sau albicioase, în formă de tub și dezvoltă fructe cu țepi, care seamănă cu niște gheare, de unde și numele său. Partea din care se extrag principalele componente active este rădăcina. Aceasta conține harpagozide, substanțe care contribuie la reducerea inflamației din organism și antioxidanți importanți, precum flavonoide și fitosteroli. Gheara-diavolului se poate folosi sub formă de suplimente alimentare, ceaiuri, unguente, creme și geluri topice.

Beneficii în bolile articulare

Remediile din gheara-diavolului reduc durerile articulare și disconfortul cauzat de acestea, fiind benefică în caz de artroză și artrită reumatoidă. Beneficiile se datorează efectelor antiinflamatoate și analgezice oferite de către harpagozide. În cadrul unui studiu s-a descoperit că persoanele care își administrează 2 luni, suplimente cu gheara-diavolului, în combinație cu bromelaină (substanță prezentă în ananas) și curcuma (compusul activ din turmeric) își reduc durererile articulare în proporție de 46%.

Alină simptomele gutei

Această boală este caracterizată de acumularea excesivă de acid uric în organism. Când nivelul de acid uric crește în sânge, în articulații se formează cristale, iar persoana afectată se poate confrunta cu episoade severe de durere, roșeață și umflături la nivelul articulațiilor (de obicei, la degetele de la picioare, glezne și genunchi). Planta se poate administra sub formă de suplimente, de 1-3 ori pe zi, sau aplicată local, sub formă de unguent, pe zona afectată. Unguentul îl prepari din 2-3 linguri de pulbere de rădăcină de gheara-diavolului, 1-2 cană cu ulei de cocos, 1-2 ceară de albine și 10 picături de ulei esențial de busuioc. Încălzești uleiul și ceara, le torni peste pulbere, adaugi uleiul esențial și amesteci. Lași recipientul să se răcească la temperatura camerei și îl aplici pe zonele afectate.

Vezi şi: Cum poţi trata naturist guta. Remedii care ameliorează starea bolnavilor

Calmează durerile de spate

Studiile științifice au arătat că, administrată timp de 8 săptămâni, această plantă ameliorează durerile cronice, inclusiv pe cele musculare și de spate. Pentru a beneficia de efectele benefice, folosește planta sub formă de gel. Pentru a o pregăti, ai nevoie de 2-3 lingurițe de rădăcină de gheara-diavolului, disponibilă în magazinele de produse naturiste, 1-2 ceașcă cu gel de aloe vera și 10 picături de ulei esențial de lavandă. Amesteci ingredientele într-un bol până când obții o pastă omogenă. Aplici gelul pe zonele dureroase și masezi ușor până când intră în piele. Folosește-l de câteva ori pe zi.

Poate ajuta la slăbit

Substanțele active din compoziția plantei interacționează cu grelina, hormonul foamei și astfel reduce apetitul. În cadrul unui studiu, realizat pe șoareci, animalele care au primit pulbere de gheara-diavolului au mâncat mai puține alimente în următoarele 4 ore decât cele tratate cu substanțe placebo.

Contraindicații

Administrarea plantei este contraindicată în timpul sarcinii și alăptării, cât și în alimentația persoanelor care iau medicamente anticoagulante sau antiinflamatoare nonsteroidiene.