Cum poţi trata naturist guta. Remedii care ameliorează starea bolnavilor

Guta este o formă de artrită, care produce dureri articulare mari, generate de prezența unei cantități ridicate de acid uric în țesuturi şi în sânge. Medicația specifică, dieta și câteva remedii naturale pot ajută la prevenirea atacurilor de gută.

image

Ceaiul de hibiscus

Este folosit ca adjuvant pentru a preveni atacurile de gută, iar studiile au arătat că planta scade nivelul de acid uric din sânge. Hibiscusul poate fi utilizat în toate formele sale, ca supliment, ceai sau ca extract, conform indicațiilor de pe etichetă. Ceaiul de hibiscus se prepară prepară dintr-o lingură cu planta adăugată la 250 ml de apă clocotită, se menţine un sfert de oră la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. Se consumă 3 căni cu infuzie pe zi, cu o jumătate de oră înainte de mese.

Comprese calde sau reci

Dușurile alternative cu apă rece și apoi cu apă fierbinte pe articulațiile inflamate pot ajuta la calmarea durerii. Pot fi achiziționate produse speciale, umplute cu lichid, care poate fi folosit atât la refrigerare, cât și pentru încălzire. Acestea se pun la frigider și se folosesc în situația în care durerea devine supărătoare. Desigur, se poate folosi și gheață pusă într-o pungă obișnuită. Nu se aplică direct pe piele, ci într-un prosop subțire, care să protejeze tegumentul. Folosirea compreselor calde este de preferat când inflamația este mică.

Unguent pe bază de arnică  

Pentru calmarea durerilor și reducerea inflamațiilor ajută aplicarea de creme sau unguente cu arnică pe zonele afectate de gută. Rezultate dă şi unguentul cu untul-pământului şi arnică, remediu care ameliorează durerea, stimulează circulaţia periferică şi reface ţesuturile. Aplică astfel de creme prin masaj uşor, de 2-3 ori pe zi sau la nevoie.   

Cataplasmele cu cartof ras

Un efect calmant în pot avea și cataplasmele cu cartof crud ras. Amidonul din cartofi ajută la calmarea durerii și are efect antiinflamator. Fixează bine cartofii rași cu un pansament și lasă să acționeze până la 2 ore, apoi schimbă cataplasma.  

Hidratează-te des

Este important să bei multă apă pentru a susține funcționarea rinichilor. În acest fel reduci și riscul de acumulare de cristale de acid uric în corp și previi atacurile de gută. Ține cont și de faptul că nicio metodă alternativă nu poate înlocui tratamentul sau dieta recomandate de medic pentru gută.

Vezi şi: Guta - Alimente indicate pentru această afecţiune

Încearcă şi sucurile de legume

Pentru a preveni acumularea de acid uric, ai putea încerca să bei zilnic un pahar cu suc de legume. Dr. Norman W. Walker recomandă un amestec de sucuri: „Mulţi oameni au descoperit că dacă beau jumătate de litru sau un litru de suc combinat din morcovi, sfeclă şi castravete îşi pot dizolva cristalele de acid uric în exces. De fapt, această combinaţie de sucuri e benefică pentru a alina atât disconfortul ficatului, cât şi pe cel al rinichilor.” („Calea Naturală către o sănătate de fier”, Editura All).