Efectele benefice nea┼čteptate ale sucului de ceap─â

1 suc de ceapa jpg jpeg

Ceapa d─â savoare m├ónc─ârurilor, ├«ns─â este ┼či un bun medicament, care trateaz─â mai multe afec┼úiuni: de la tuse ┼či infec┼úii respiratorii p├ón─â la problemele cu c─âderea p─ârului. Oamenii de ┼čtiin┼ú─â au descoperit c─â ├«n doar 1 lun─â se v─âd rezultatele.

O cercetare ale c─ârei concluzii au fost publicate ├«n Jurnalul de Dermatologie arat─â c─â, dup─â 4 s─âpt─âm├óni de tratamente cu suc de ceap─â, 74% dintre participan┼úii la studiu, care sufereau din pricina c─âderii masive a p─ârului, au observat o ├«mbun─ât─â┼úire la nivelul scalpului. Mai precis, la aproape trei sferturi dintre ace┼čtia p─ârul a ├«nceput s─â se regenereze.

Prin urmare, dup─â ce ├«┼úi speli p─ârul ├«n mod obi┼čnuit ┼či te cl─âte┼čti cu mult─â ap─â, maseaz─â scalpul aproximativ un sfert de or─â cu suc de ceap─â, apoi cl─âte┼čte-te. Firul de p─âr se va regenera ┼či va c─âp─âta o str─âlucire natural─â. Substan┼úele active din ceap─â stimuleaz─â circula┼úia s├óngelui la nivelul scalpului, hr─ânesc firul de p─âr ┼či accelereaz─â cre┼čterea lui. Mai mult, sucul de ceap─â previne apari┼úia firelor albe de p─âr.

Util în calmarea crizelor de tuse

Remediile din b─âtr├óni cu suc de ceap─â au trecut proba timpului, fiind des recomandate ┼či acum de medicii fitoterapeu┼úi. Tuse, grip─â, surmenaj, afec┼úiuni renale, infec┼úii genitale, varice ÔÇô sucul de ceap─â lupt─â eficient cu toate.

├Än Evul Mediu, europenii consumau ceap─â la scar─â larg─â, pentru gustul unic ┼či pentru propriet─â┼úile terapeutice ale acestei legume. Printre calit─â┼úile medicinale apreciate la maximum ├«n zilele noastre, se num─âr─â efecte: diuretice, de stimulare a sistemului nervos, hepatice, antieumatismale, antiseptic, antiinfec┼úioase. ┼×tiai c─â sucul de ceap─â are, culmea, ┼či propriet─â┼úi afrodiziace?

Leac în crizele astmatice

Sucul de ceap─â calmeaz─â crizele de astm bron┼čic, ┼či aduce beneficii ├«n tratamentul infec┼úiilor faringiene. Po┼úi ob┼úine suc de ceap─â cu storc─âtorul electric sau razi ceapa pe r─âz─âtoarea mic─â ┼či o storci prin tifon steril. Indicat e s─â bei 100-200 ml de suc pe zi. De asemenea, po┼úi face decoct din 2 linguri┼úe de ceap─â tocat─â, la 200 ml de ap─â, pe care ├«l fierbi 5 minute. Zilnic, bea 2 c─âni pe zi.

Ac┼úioneaz─â eficient ┼či ├«n varice

Ai circula┼úia periferic─â deficitar─â ┼či varice? Te ajut─â tot sucul de ceap─â. De-a lungul timpului, acest remediu a dovedit calit─â┼úi deosebite ├«n insuficien┼úele circulatorii periferice din diferite cauze, ├«n special venoase. Sucul ac┼úioneaz─â favorabil asupra circula┼úiei sangvine de la nivelul membrelor inferioare. Remediul previne blocajele ├«n fluxul de s├ónge, ceea ce duce la ameliorarea aspectului varicelor. Po┼úi consuma sucul de ceap─â cu miere, pe care ├«l faci din 1 kg de ceap─â ro┼čie, stoars─â cu un storc─âtor electric. Peste sucul ob┼úinut, adaugi 300 g  de miere ┼či amesteci. ├Äl p─âstrezi ├«ntr-un recipient de sticl─â, la frigider, nu mai mult de o s─âpt─âm├ón─â. Bei c├óte 50 ml ├«nainte sau ├«n timpul fiec─ârei mese principale, ├«ntr-o cur─â de o lun─â.

@unsplash