Beneficiile ceaiului din scoarţă de stejar

Scoarţa de stejar se recoltează primăvara sau toamna, de pe ramuri tinere de 2-3 ani. Se fac tăieturi circulare, la distanţe de 30 de centimetri şi fâşiile scoase se usucă la soare sau într-un loc uscat, dar bine aerisit. Durata lor de conservare este de maximum 5 ani. Totuşi, pentru a nu afecta copacul, este indicat să cumperi coajă de stejar din magazinele naturiste. Iată ce afecţiuni poţi trata cu ceaiul din scoarţă de stejar!
Beneficiile ceaiului din scoarţă de stejar: vindecă inflamaţii şi infecţii
Pentru vindecarea mai rapidă a infecţiilor şi inflamaţiilor, se recomandă băi, spălături şi comprese cu un decoct din scoarţă de stejar.
Se ia un pumn de scoarţă de stejar şi se lasă la infuzat 10 minute, se lasă să se pătrundă câteva ore, apoi se strecoară.
Beneficiile ceaiului din scoarţă de stejar: hemoroizi
Dacă suferi din pricina hemoroizilor, fă un decoct din frunze şi scoarţă de stejar. Ai nevoie de 50 g plantă la 1 litru de apă, pe care le fierbi timp de aproximativ 5 minute. Cu acest decoct se fac băi locale şi spălături anale folosind irigatorul.
Beneficiile ceaiului din scoarţă de stejar: colici abdominale şi pelviene
Scoarţa de stejar calmează şi colicile abdominale şi pelviene. Pentru a clama durerea, se pot face băi de şezut.
Beneficiile ceaiului din scoarţă de stejar: transpiraţia excesivă a picioarelor
Se fac spălături locale cu un decoct preparat din 20-30 g de scoarţă de stejar la 1 litru de apă.
Beneficiile ceaiului din scoarţă de stejar: gastrită hiperacidă, ulcer, diaree, enterite
Se face un decoct din 2 linguriţe de scoarţă mărunţită la o cană (200 ml) cu apă rece. Se fierbe 20-30 minute. Se bea conţinutul a 2 căni pe zi, între mese, neîndulcit.