Beneficiile ceaiului din scoarţă de stejar

1 2 jpg jpeg

Scoar┼úa de stejar se recoltea┬şz─â prim─â┬şvara sau toamna, de pe ramuri tinere de 2-3 ani. Se fac t─âieturi circulare, la distan┼úe de 30 de centimetri ┼či f├ó┼čiile scoase se usuc─â la soare sau ├«ntr-un loc uscat, dar bine aerisit. Durata lor de conservare este de maximum 5 ani. Totu┼či, pentru a nu afecta copacul, este indicat s─â cumperi coaj─â de stejar din magazinele naturiste. Iat─â ce afec┼úiuni po┼úi trata cu ceaiul din scoar┼ú─â de stejar!

Beneficiile ceaiului din scoar┼ú─â de stejar: vindec─â inflama┼úii ┼či infec┼úii

Pentru vindecarea mai rapid─â a infec┼úiilor ┼či inflama┼úiilor, se recomand─â b─âi, sp─âl─âturi ┼či comprese cu un decoct din scoar┼ú─â de stejar.

Se ia un pumn de scoar┼ú─â de stejar ┼či se las─â la infuzat 10 minute, se las─â s─â se p─âtrund─â c├óteva ore, apoi se strecoar─â.

Beneficiile ceaiului din scoarţă de stejar: hemoroizi

Dac─â suferi din pricina hemoroizilor, f─â un decoct din frunze ┼či scoar┼ú─â de stejar. Ai nevoie de 50 g plant─â la 1 litru de ap─â, pe care le fierbi timp de aproximativ 5 minute. Cu acest decoct se fac b─âi locale ┼či sp─âl─âturi anale folosind irigatorul.

Beneficiile ceaiului din scoar┼ú─â de stejar: colici abdominale ┼či pelviene

Scoar┼úa de stejar calmeaz─â ┼či colicile abdominale ┼či pelviene. Pentru a clama durerea, se pot face b─âi de ┼čezut.

Beneficiile ceaiului din scoarţă de stejar: transpiraţia excesivă a picioarelor

Se fac spălături locale cu un decoct preparat din 20-30 g de scoarţă de stejar la 1 litru de apă.

Beneficiile ceaiului din scoarţă de stejar: gastrită hiperacidă, ulcer, diaree, enterite

Se face un decoct din 2 linguri┼úe de scoar┼ú─â m─ârun┬ş┼úi┬şt─â la o can─â (200 ml) cu ap─â rece. Se fierbe 20-30 mi┬şnute. Se bea con┼úinutul a 2 c─âni pe zi, ├«ntre mese, ne├«ndulcit.