Iată ce se întâmplă în corpul tău când bei suc de aloe vera!

image

Remediu pe care îl poţi încerca atunci când ai constipaţie sau vrei să îţi creşti aportul de vitamine şi antioxidanţi, sucul de aloe vera are şi alte beneficii pe care este bine să le cunoşti.

Acest suc are un conținut scăzut de calorii și de zahăr, iar prepararea lui este un proces foarte simplu. Se culeg câteva frunze de plante sănătoase și mature de aloe vera. Pielea frunzelor se taie cu grijă și se extrage gelul care pur şi simplu se amestecă, după dorință, cu apă.

Conţinut nutritiv bogat

Sucul de aloe vera conține antioxidanți, substanțe care ajută la reducerea riscurilor de a dezvolta afecțiuni precum diabetul și bolile de inimă. Totodată, sucul de aloe vera poate ajuta la prevenţia bolilor. În afara compuşilor sănătoşi, sucul de aloe vera are un conținut scăzut de calorii și de zahăr, în timp de sucurile obișnuite nu sunt întotdeauna sănătoase. Pentru că are un gust neutru, poate fi folosit și ca bază pentru alte sucuri de fructe sau de legume.

Completează aportul de vitamine și minerale

Sucul de aloe vera conține vitamina C, care ajută funcția imunitară, precum și calciu și magneziu. Mulți oameni care au dureri musculare au adesea și un mic deficit de calciu și magneziu, iar sucul de aloe vera poate reface rezervele necesare, dacă dieta este săracă.

Ajută în constipație şi arsuri gastrice

Dacă ești constipat, fibrele și textura sucului de aloe vera ajută scaunul. Prin faptul că stimulează motilitatea intestinului și hidratarează, sucul de aloe poate fi un remediu pentru constipație.

De asemenea, și arsurile de la stomac pot fi „stinse” cu suc de aloe vera. Un studiu a arătat că acest suc poate atenua, prin neutralizare, o parte din aciditatea gastrică.

Menține sănătatea ochilor

Sucul de aloe vera este plin de betacaroten, un antioxidant care se găsește de obicei în legumele și fructele portocalii și galbene. Corpul transformă betacarotenul în vitamina A, implicată în menţinerea sănătăţii generale a ochilor.

Piele mai luminoasă

Dermatologii spun că există o predispoziție mai mare către acnee la cei deshidratați. Ca rezultat al deshidratării, pielea produce mai mult ulei, care blochează porii, ceea ce duce la apariția acneei. Aşadar, în completarea hidratării cu apă, încearcă şi sucul de aloe vera, pentru că are şi efect purificator, ajutând la eliminarea toxinelor și redând luminozitatea pielii.

Cât este bine să consumi

Se recomandă 1 pahar cu suc de aloe vera pe zi.  „A bea mai mult nu vă va oferi neapărat mai multe beneficii”, afirmă Beth Czerwony, dietetician. Este mai bine un început cu o cantitate mai mică de suc de aloe vera pentru a vedea cum îl tolerează corpul. În orice caz, este sigur de băut în fiecare zi. Dar consumul prea mare poate duce la apariţia crampelor sau a diareii. Acest lucru, la rândul lui, poate duce la un dezechilibru electrolitic. Dacă apar simptome gastrointestinale, probabil că ar trebui să bei suc de aloe vera o dată la 2-3 zile.